ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Lollipop
Χρονολογία: 2008
Εταιρεία: THE SOUND OF EVERYTHING

Τους στίχους των “Soul”, “Missing you”, “Love story”, “Lovers” συνυπογράφει μαζί με τον Monsieur Minimal η Νάνσυ Μιχαηλίδου.

Monsieur Minimal
Lollipop
Της Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στον πρώτο του δίσκο, ο Monsieur Minimal (κατά κόσμον Χρήστος Τσιτρούδης) παίρνει ιδέες από την ποπ των Belle & Sebastian και φτιάχνει ένα άκρως γοητευτικό μείγμα. Σε μια αγγλόφωνη σκηνή τροφοδοτημένη από τη φρέσκια παρουσία της Monika, ο ίδιος ξεκινάει από μια «εναλλακτική» αφετηρία, όμως το υλικό του θα μπορούσε κάλλιστα να λογαριαστεί και σαν μια mainstream πρόταση, που μάλιστα δεν προδίδει ότι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Οι μελωδίες στα “Smile”, “Love story” και “Love is a circle” σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας ακρόαση, εξ ου και ακούστηκαν σε ραδιόφωνα και μπαράκια, γνωρίζοντας διαχρονική επιτυχία. Πέρα από επιμέρους κομμάτια όμως, το άλμπουμ πετυχαίνει συνολικά στη δημιουργία ενός γλυκόπικρου feeling μέσα από τον ήχο και τις ενορχηστρώσεις, εναλλάσσοντας χαρά με μελαγχολία και ηλεκτρονικούς ήχους με φυσικά όργανα.

Με ένα πιο έντονο στιχουργικό και ερμηνευτικό στίμα, ίσως μιλούσαμε για ένα άλμπουμ-σταθμό, στο οποίο θα αισθανόσουν την ανάγκη να επιστρέφεις συχνότερα. Όμως το Lollipop είναι ένα mood trip που δεν δείχνει να καίγεται να σημαδέψει ή νικήσει τον χρόνο και ίσως σε αυτή την ανεμελιά να βρίσκεται και η γοητεία του… 

1.Lollipop
2. Smile
3. Beautiful
4. Soul
5. Missing You
6. Love Story
7. Love Is A Circle
8. Silk
9. Bmf
10. Relaxation
11. Lovers
12. Soul (The Flying Silly Brothers Remix)
13. B.M.F. (The Flying Silly Brothers Remix)

LOGIN