ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

0
ratenow
Λύκοι Στη Χώρα Των Θαυμάτων
Χρονολογία: 2019
Εταιρεία: ALLTOGETHERNOW

Με το Νίκο Βελιώτη.

Γιάννης Αγγελάκας
Λύκοι Στη Χώρα Των Θαυμάτων
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Άκου την τρίτη στουντιακή συνεργασία του Αγγελάκα με τον Βελιώτη καθώς δουλεύεις στο λάπτοπ και μάλλον δε θα σου πει τίποτα. Δοκίμασε ξανά το βράδυ, έχοντας κλειστά τα φώτα του καθιστικού, με ένα HDMI καλώδιο να συνδέει το λάπτοπ στην τηλεόραση ώστε να βλέπεις παράλληλα τα συνοδευτικά βίντεο του YouTube – και θα βιώσεις μια εμπειρία/δοκιμασία από αυτές που λίγοι εγχώριοι δίσκοι του 2019 μπορούν να προσφέρουν.

Φυσικά, τα άλμπουμ διασκευών από δημιουργούς με έργο είναι άχαρες υποθέσεις. Έτσι και στο Λύκοι Στη Χώρα Των Θαυμάτων, η φωνή του Αγγελάκα προσφέρει μεν μια συγκίνηση, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να διατηρήσει ζωντανό το ενδιαφέρον σε 21 τραγούδια παρόμοιας ενορχηστρωτικής δομής. Έστω κι αν το άλμπουμ στέκεται με σοβαρότητα, χωρίς «κράχτες», χωρίς καμία παρέκκλιση από το ταπεινό όραμα της αποδόμησης ωραίων τραγουδιών σε ένα κλειστό δωμάτιο (το οποίο χωράει ακόμα και το Ηρώδειο).

Είναι γεγονός ότι οι ιδέες του Νίκου Βελιώτη διατηρούν μια αιχμηρή ιδιότητα. Στο «Άνθρωποι μονάχοι», την «Προσευχή του Ακροβάτη», ή την «Έγχρωμη Γρίπη», το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Όσο για τον Αγγελάκα, είναι ίσως η μόνη προσωπικότητα στην Ελλάδα που μπορεί να ενώσει τη Γενιά του Χάους και τους Rotting Christ με τον Χατζιδάκι χωρίς να λοιδορηθεί.

Να θυμίσουμε απλά ότι ο Johnny Cash, σε αντίστοιχα εγχειρήματα, διασκεύαζε και κομμάτια μεταγενέστερων δημιουργών. Και επισημαίνεται αυτό γιατί σε κάποια σημεία του δίσκου δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ότι η παράδοση περισσότερο μικραίνει πια το βήμα του Αγγελάκα παρά το ανοίγει, προδίδοντας μια έλλειψη φαντασίας.

 1. 10 Μiles High
 2. Άνθρωποι Μονάχοι
 3. Η Προσευχή Του Ακροβάτη
 4. Ο Δρόμος
 5. Ελλάδα
 6. Το Καράβι
 7. Έγχρωμη Γρίπη
 8. Πλούσιοι Και Φτωχοί Πεθαίνουν
 9. Η Ζωή Και Η Αγάπη
 10. Ζωή
 11. Ήρθε Ο Χειμώνας
 12. Δεν Έχει Αρχή
 13. Ο Διαβάτης Της Ζωής
 14. Σ’ Ευχαριστώ, Ω! Εταιρία
 15. Σαν Το Νερό Του Ποταμού
 16. Ορφανός Καλλιτέχνης
 17. Τα Μπλε Παράθυρα
 18. Την Πόρτα Ανοίγω Το Βράδυ
 19. Μπασταρδοκρατία
 20. Μπιρ Αλλάχ
 21. Οι Σοβαροί Κλόουν

LOGIN