ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

10
ratenow
Maraveyas Ilegál
Χρονολογία: 2007
Εταιρεία: CANTINI

Μουσική: Κωστής Μαραβέγιας

Στίχοι: Διάφοροι

Eρμηνεία: Κωστής Μαραβέγιας.

Κωστής Μαραβέγιας
Maraveyas Ilegál
Της Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Όσοι και όσες περπατούσαμε στο κέντρο της Αθήνας το 2007, όλο και σε κάποια αφίσα είχαμε προσέξει αυτό το όμορφο παιδί με την κοκκινόμαυρη stripy μπλούζα, το ακορντεόν και το όνομα που έκλεινε το μάτι στην παρανομία. Αφού θήτευσε δίπλα στον Σαββόπουλο και τον Καλατζόπουλο, ο Μαραβέγιας διεύρυνε το κοινό του, περνώντας από μικρά κλαμπ όπως ο «Αλχημιστής» του Ψυρρή στο εναλλακτικό mainstream των free press και της αστικής κουλτούρας.

Δισκογραφικά, το Maraveyas Ilegál είναι το άλμπουμ στο οποίο βρίσκει τον καλό εαυτό του. Η μεγάλη επιτυχία του «Πού να βρω πια να σου μοιάζει» και η κεφάτη αύρα μιας μουσικής που ταξίδεψε σε διάφορα μέρη για να προσγειωθεί στην Ελλάδα της κρίσης, οδηγεί σε μια ανάλαφρη ποπ η οποία κρύβει καλά τα ψεγάδια της (πρόχειροι στίχοι, έλλειψη στιβαρών συνθέσεων) πίσω από το κέφι και τη χαλαρότητά της. Σε τραγούδια όπως το «Δε ζητάω πολλά» ή το «Πάρε χρώμα», ο Μαραβέγιας μπορεί να μιμείται διεθνή ακούσματα, ωστόσο το κάνει έξυπνα, σωστά και χαριτωμένα, δημιουργώντας μια σχολή που πολλοί αντέγραψαν στα επόμενα χρόνια, χωρίς τη δική του επιτυχία.

Έτσι λοιπόν, ενώ δεν μιλάμε για έναν δίσκο που επανεφεύρει τον τροχό, το Maraveyas Ilegál φέρνει μια πρόταση ψυχαγωγίας με εξωτικά στοιχεία, ανάλογη (όχι ισάξια) με αυτή της Μαίρης Λίντα και του Μανώλη Χιώτη. Και γοητεύει τον ακροατή ακριβώς επειδή δεν προσποιείται ότι καταθέτει «υψηλή τέχνη».

 1. Στο Δρόμο
 2. Δεν Με Πείθεις
 3. Δεν Ζητάω Πολλά
 4. Που Θα Βρω Μια Να Σου Μοιάζει
 5. Αφήνομαι
 6. Πάρε Χρώμα
 7. Σώπα Στο ‘Πα
 8. Too Much
 9. Oνειρεύεσαι
 10. Γιαμιλαχάλι
 11. Δεν Σταματάω

LOGIN