ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Χρονολογία: 1999
Εταιρεία: VIRGIN

Τρύπες
Μέσα Στη Νύχτα Των Άλλων
Tου Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Χωρίς τηλεοπτικές εμφανίσεις, εμπορικές συνεργασίες ή ιδιαίτερο promotion, το 1999 οι Τρύπες κυκλοφορούν έναν ακόμα δίσκο, διατηρώντας πάντα τη βάση τους στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες ροκ γκρουπ μικρής και μεγάλης εμβέλειας έχουν κάνει πλέον την εμφάνισή τους, οι ίδιοι όμως παραμένουν το πιο δημοφιλές και το πιο ουσιαστικό.

Ποιητικά μιλώντας, το Μέσα στη Νύχτα των Άλλων είναι η στιγμή που πλησιάζουν τον ήλιο και αρχίζουν να καίγονται – δίχως το παραμικρό δείγμα φθοράς όμως στην ίδια την τέχνη τους. Τα δυόμισι λεπτά εισαγωγής του «Διψάω σαν ψάρι στο βυθό» είναι ενδεικτικά της ελευθερίας που επικρατεί, ενώ η φωνητική παραμόρφωση («Η αγωνία μου είναι φως»), τα ηχητικά εφέ, τα samples και ο πανταχού παρών θόρυβος, συντελούν σε έναν σκληρό, ασυμβίβαστο δίσκο, με πειραματική διάθεση.

Oι παραπάνω ηχητικές περιπέτειες δεν αφήνουν πολλά ανοιχτά παράθυρα στη μελωδία, ωστόσο η έμπνευση κάθε άλλο παρά έχει στερέψει. Στο «Είμαι ελαφρύς» το γκρουπ πιάνει τις υψηλότερες εντάσεις και ταχύτητές του, στη «Γιορτή» καταθέτει μια διαχρονική μπαλάντα χωρίς να πνιγεί στο mainstream, ενώ οι στίχοι του Αγγελάκα στο «Ακίνδυνο τραγουδάκι» και το “Artistz” συμπυκνώνουν όλο το νόημα της τέχνης του τρολάροντας. Την ίδια στιγμή, ο «Αέρας» του Γιώργου Τόλιου στα bonus tracks και ο αβάν-γκαρντ προσανατολισμός του Μπάμπη Παπαδόπουλου, μαρτυρούν πως πλέον υπήρχαν κι άλλες φωνές στην παρέα, έτοιμες να ακουστούν.

Το Μέσα στη Νύχτα των Άλλων έμελλε να είναι το τελευταίο άλμπουμ που ηχογράφησαν οι Τρύπες. Ένα τέλος εποχής για το ελληνικό ροκ και μια χειροπιαστή απόδειξη ότι αυτό το γκρουπ είπε αντίο στους χιλιάδες fans του χωρίς να τους απογοητεύσει ούτε για μια στιγμή.

 1. Είσοδος
 2. Ακίνδυνο τραγουδάκι
 3. Μέσα στη νύχτα των άλλων
 4. Διψάω σαν ψάρι στο βυθό
 5. Η αγωνία μου είναι φως
 6. Γιορτή
 7. Είμαι ελαφρύς
 8. Χρόνος
 9. Artistz
 10. Δρόμος
 11. Φως (Dub του Χρήστου)
 12. Αέρας (του Τόλιου)

LOGIN