ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Μετα-
Χρονολογία: 2001
Εταιρεία: MERCURY

Μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη.

Κ Βήτα
Μετα-
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Εμπιστευόμενη τον Κ. Βήτα για μια δουλειά με πρώτη ύλη την electronica, πεδίο άγνωστο για εκείνη και το κοινό της, η Δήμητρα Γαλάνη επέδειξε καλλιτεχνικό θάρρος. Αρκετοί παραξενεύτηκαν με αυτήν τη στροφή της. Όμως κρατώντας το όπλο των στιβαρών ερμηνειών της, ούτε έξω από τα νερά της ακούγεται, ούτε πέφτει θύμα κάποιου βεβιασμένου ή ακαλαίσθητου εκμοντερνισμού. Η οικεία χροιά της φωνής της, καθώς και η οικειότητα που γεννούν γνωστά τραγούδια του Λοϊζου, του Χατζιδάκι και του Σιδηρόπουλου, διάσπαρτα μέσα στο δίσκο σε στρατηγικές θέσεις, κάνουν το έδαφος κάπως πιο βατό για το κοινό της.

Την ώρα πάντως που στη δισκογραφία της Γαλάνη το Μετα- είναι ένας σημαντικός δίσκος παρέκκλισης από τα καθιερωμένα, για τον Βήτα τα πράγματα δεν επιφυλάσσουν ανάλογη περιπέτεια, κυρίως διότι περιορίζεται σε έναν δεύτερο ρόλο. Πέρα από κάποιες αδιάφορες στιγμές, το «Αλητάκι» με τη συμμετοχή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ακούγεται εντελώς παράταιρο με το κλίμα του δίσκου, ωστόσο σε γενικές γραμμές διατηρείται μια συνοχή, με τη «Δίψα» να αποτελεί το highlight από πλευράς φρέσκου υλικού.

Μια πιο έντονη παρουσία της καλλιτεχνικής προσωπικότητας του Βήτα σε επίπεδο στίχου και ερμηνείας, ίσως ανέβαζε τον δίσκο αυτόν ένα επίπεδο πάνω. Γιατί τελικά  η φωνή της Γαλάνη είναι που σε κάνει να επιστρέφεις εδώ – και όχι οι καρποί της ένωσης δύο διαφορετικών κόσμων. Ακόμα κι έτσι όμως, το Μετα- παραμένει ένας αξιομνημόνευτος δίσκος που πρότεινε στους μεγάλους Έλληνες ερμηνευτές μια νέα οδό. Το ότι ελάχιστοι από αυτούς την ακολούθησαν, είναι μια άλλη υπόθεση…

 1. Κόκκινο Κοχύλι         
 2. Δίψα   
 3. Η Μέρα Εκείνη Δεν Θ' Αργἠσει       
 4. Μικρή Ζωή    
 5. Αλητάκι (Αλανιάρικη Ζωή)  
 6. Τα Τραίνα
 7. Στέλλα
 8. Πες Μου Μια Λέξη
 9. Δρόμοι
 10. Ο Λόγος Της Σιωπής-Η Ώρα Του Stuff        
 11. Μια Ευχή

LOGIN