ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Mέχρι Το Τέλος
Χρονολογία: 2008
Εταιρεία: ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος
Ερμηνεία: Nατάσα Μποφίλιου.

Θέμης Καραμουρατίδης
Mέχρι Το Τέλος
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, είναι λιγάκι παράδοξο το γεγονός ότι το ταλέντο του Θέμη Καραμουρατίδη άνθισε προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Αν μη τι άλλο, το έντεχνο υφίσταντο τότε έντονη κριτική, η παραδοσιακή δισκογραφία βρισκόταν σε ημιθανή κατάσταση και ένα μικρό κορίτσι που λεγόταν Monika ανακάτευε εκ νέου την τράπουλα.

Σε αυτό το τοπίο κυκλοφορεί το Μέχρι το Τέλος, ένας δίσκος με σωστές δόσεις σκοταδιού/φωτός, ορισμένα πολύ καλά τραγούδια, όμορφο εξώφυλλο και πάνω απ’ όλα μια χαρισματική ερμηνεύτρια, που τότε έμπαινε δυναμικά στο προσκήνιο, τη Νατάσα Μποφίλιου. To «Αεράκι» ξεκινάει με αισιόδοξο τόνο σε σχέση με ό,τι θα ακολουθήσει, η «Μικρή Διαφορά» μιλά εύστοχα για το ρόλο της τέχνης στο μοντέρνο βίο, ενώ το φορτισμένο «Εν Λευκώ» επιτρέπει στο δημιουργικό τρίο Καραμουρατίδης-Ευαγγελάτος-Μποφίλιου να χτίσει το ακροατήριο και το ύφος του.

Πέρα από ταλαντούχος συνθέτης («Πρωινή Μελαγχολία», «Ο Δρόμος», «Συννεφιά»), στον πρώτο του αυτό ολοκληρωμένο δίσκο ο Θέμης Κραμουρατίδης αναδεικνύεται και σε ικανότατο ενορχηστρωτή, αφήνοντας χώρο στα όργανα να ακουστούν ισομερώς. Βέβαια οι αδιάφορες στιγμές δε λείπουν («Παρέα», «Εκκρεμότητα», «Αλεξάνδρας», «Καραβάκια»), ενώ σε πολλά σημεία οι στίχοι παρασύρουν το σύνολο σε μια μελό υπερβολή, χαρακτηριστική και στο μετέπειτα έργο της τριάδας.

Θα πρέπει να ειπωθεί εδώ ότι κατά το μεγαλύτερο διάστημα του Μέχρι το Τέλος, η drama queen πένα του Ευαγελάτου και οι επιβλητικές ερμηνείες της Μποφίλιου επισκιάζουν τις συνθέσεις του Καραμουρατίδη. Ο αφανής ήρωας που κρατάει τις ισορροπίες όμως είναι ο τελευταίος, σε ένα άλμπουμ που έφερε κάτι φρέσκο στο ελληνικό τραγούδι, ξεκινώντας μια επιτυχημένη πορεία.

1. Αεράκι
2. Μικρή Διαφορά
3. Σ' Έχω Βρει Και Σε Χάνω
4. Εκκρεμότητα
5. Παρέα (συμμετέχει ο Κωστής Μαραβέγιας)
6. Αλεξάνδρας
7. Μέχρι Το Τέλος
8. Εν Λευκώ
9. Πρωινή Μελαγχολία
10. Ο Δρόμος
11. Συννεφιά
12. Καραβάκια

 

LOGIN