ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα
Χρονολογία: 2018
Εταιρεία: PANIK OXYGEN

Μουσική: Μπ. Στόκας, Φ. Πλιάτσικας, Π. Σπυρόπουλος, Ελ. Ναθαναήλ.

Στίχοι: Μπ. Στόκας, Φ. Πλιάτσικας, Π. Δημητρόπουλος.

Πυξ Λαξ
Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με αφορμή τα τριαντάχρονα των Πυξ Λαξ, οι Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας βρίσκουν την ευκαιρία όχι μόνο να ξαναβγάλουν το δυνατότερο εμπορικό χαρτί τους στον δρόμο, αλλά και να κυκλοφορήσουν νέα τραγούδια.

Κάπως αναπάντεχα, το Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα προκύπτει ηχογράφημα το οποίο ναι μεν δεν προσθέτει κάτι ουσιαστικό στη δισκογραφία του γκρουπ, ούτε όμως προσβάλλει την ιστορία του. Αποτελεί ουσιαστικά μια συνέχεια των δίσκων της τελευταίας φάσης του, καθώς είναι γεμάτο από μπαλάντες που μοιάζουν να απευθύνονται στον μέσο οπαδό του, επιχειρώντας να του θυμίσουν πράγματα χωρίς να διαταράξουν στο παραμικρό αυτό που εκείνος θα περίμενε από μια δισκογραφική δουλειά του σχήματος.

Ομολογουμένως, με τη διάρκεια να αγγίζει τα 55 λεπτά, η ακρόαση δεν κυλάει ακριβώς αναίμακτα. Όμως τραγούδια όπως τα «Ένα Γράμμα Μόνο», «Τα Καταφέραμε (Ιόλη)», «Το Άσπρο Μου Πουκάμισο» (το οποίο κυκλοφόρησε και με τη συμμετοχή της Πάολας) και το ομώνυμο του δίσκου αποτελούν καλές στιγμές, που μπορείς να πιάσεις τον εαυτό σου να τις σιγοτραγουδάει έπειτα από μία-δύο ακροάσεις. Η απάντηση στο ερώτημα περί του λόγου ύπαρξης ενός ακόμα στουντιακού δίσκου των Πυξ Λαξ θα μπορούσε να έχει να κάνει με το «σβήσιμο» του πολύ κακού live δίσκου του 2011. Από την άλλη, οι στίχοι «Μην κολλάς με τα παλιά/ και μην πολυθυμάσαι/ αφού η ζωή κυλάει μπροστά/ γιατί εσύ πάντα πίσω να ‘σαι;» («Απ’ Την Αρχή») μοιάζουν να αποτελούν μια ασυνείδητη (αυτο)κριτική για τους δύο βετεράνους μουσικούς (και τις επαναλαμβανόμενες απόπειρές τους, που από καιρό έχουν λάβει διαστάσεις ανεκδότου), σε μια προσπάθεια να αναβαπτιστούν στα παλιά τους κλέη.

 1. Παρακαλώ Περιμένετε
 2. Χαμένος
 3. Ένα Γράμμα Μόνο
 4. Η Μπαλάντα Του Αστροναύτη
 5. Τα Καταφέραμε (Ιόλη)
 6. Μια Μέρα Πριν Τον Χειμώνα
 7. Έρωτας
 8. 13 Αυγούστου
 9. Το Άσπρο Μου Πουκάμισο
 10. Δίχως Σώμα
 11. Το Κορίτσι Της Φωτογραφίας
 12. Σχοινί
 13. Στην Ομορφιά Σου
 14. Απ’ Την Αρχή

LOGIN