ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Minimal To Maximal
Χρονολογία: 2012
Εταιρεία: THE SOUND OF EVERYTHING

Monsieur Minimal
Minimal To Maximal
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Σε μια εποχή χαμηλών πωλήσεων και μικρού ενδιαφέροντος για τα cd, ο Monsieur Minimal επιστρέφει με ένα διπλό άλμπουμ, πλούσιο, βιωματικό, προσωπικό. Το indie είδος στο οποίο πολλοί επιμένουν να τον κατατάσσουν, περισσότερο σχετίζεται με το label της The Sound of Everything, παρά με το ύφος της μουσικής του.

Κάθε ένα από τα δύο cd έχει την ταυτότητά του. Το Minimal περιλαμβάνει pop και χορευτικά tracks, με τους στίχους ως συνήθως σε δεύτερο πλάνο και την παραγωγή να έχει ανέβει ένα σκαλί. Ξεχωρίζει το “Bitter”, το συναισθηματικό “Party” με τη συμμετοχή της Μαριέττας Φαφούτη, αλλά και η ενέργεια του “If”. Την ίδια στιγμή, το συνθετικό στίγμα του Χρήστου Τσιτρούδη παραμένει ασαφές μέσα σε αυτά τα κομμάτια και ο ίδιος δεν εξελίσσει τα μέσα του. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον καλλιτεχνικά παρουσιάζει το δεύτερο cd με τίτλο Maximal, όπου οι ήχοι κινούνται προς την electronica και το trip hop. Μετά από κάποιες μίξεις του οργανικού ήχου με τον ηλεκτρονικό (ξεχωρίζει το “Candy Face”), το “Trip hope” είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ελπίδα και το “Rebirth” εκτοξεύεται σε διαστημικά ηχοτοπία.

Συνολικά, το Minimal To Maximal είναι ό,τι πιο φιλόδοξο έχει καταθέσει ως τώρα ο Monsieur Minimal στην πορεία του. Ενώ πάντως το επίπεδο της αισθητικής διατηρείται σε ένα σταθερά υψηλό επίπεδο, οι στιγμές αληθινής έμπνευσης σε επίπεδο τραγουδοποιίας είναι μετρημένες.

Minimal

 1. Bitter (feat. Hiras)
 2. Alone
 3. Fall
 4. Childish
 5. Party (feat. Marietta Fafouti)
 6. Digital Love
 7. Last Song
 8. If

 

Maximal

 1. Heart Full Of Dreams
 2. Candy Face
 3. Internal Love
 4. Trip Hope
 5. Infinity
 6. Wish (Original Version)
 7. Wish (Harri Agnel & Monsieur Minimal Remix)
 8. Rebirth

LOGIN