ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: MINOS

Μουσικοί, Στίχοι: Διάφοροι

Ερμηνεία: Λ.Κηλαηδόνης κ.α.

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στη σκέψη του ποιος Έλληνας καλλιτέχνης θα μπορούσε να γεμίσει για δυο βραδιές το Λυκαβηττό παίζοντας τζαζ, μόνο ο Κηλαηδόνης έρχεται στο μυαλό. Ήδη από τα Μικροαστικά, είχε εντάξει πολλά αμερικάνικα στοιχεία στη μουσική του, παντρεύοντάς τα με ελληνικά σαν ένας πιο light και πιο cool Σαββόπουλος. Αυτό το πάντρεμα ήταν που τον ανέδειξε σε πρωτογενή συνθέτη.

Το υλικό του Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη από τις δύο συναυλίες στο Λυκαβηττό με την Preservation Hall Jazz Band, είναι δυνατό και διαθέτει εξαιρετικό ήχο. Πέρα από τις καλές αποδόσεις γνωστών τραγουδιών του Κηλαηδόνη και τα ξένα κομμάτια που τραγουδιούνται από τους Αμερικάνους, ακούμε τραγούδια μεταφρασμένα στα ελληνικά: Οι αποδόσεις του “A happy family” και το “E La nave va” είναι highlights όχι μόνο του δίσκου, αλλά της συνολικής πορείας αυτού του δημιουργού, που για πολλοστή φορά λειτουργεί πρώτα ως φαν και μετά ως καλλιτέχνης. Συγκινητικό είναι επίσης το «Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη», όπου ο ίδιος παραθέτει σημαντικά πρόσωπα και μέρη της ζωής του.

Το άλμπουμ αποτελεί μια καλαίσθητη ένωση δύο κόσμων (ελληνικός και αμερικάνικος). Το γεγονός δε ότι κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε cd, το καθιστά σήμερα δυσεύρετο, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αξία του.

 1. Bourbon street parade
 2. A happy family
 3. Careless love
 4. Το θαύμα
 5. E la nave va
 6. Ένα γουρούνι λιγότερο
 7. Salee dames
 8. Νέα Κυψέλη Νέα Ορλεάνη
 9. Αχ! Ρίτα
 10. Προς νέον συνθέτη
 11. Ice cream
 12. Νύχτα καταστροφής
 13. Κωδ 666_69
 14. When the saints go marching in

LOGIN