ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ντισκολάτα
Χρονολογία: 1993
Εταιρεία: GRAFFITI/FM RECORDS

Μουσική: Στέρεο Νόβα

Στίχοι: Κ. Βήτα.

Στέρεο Νόβα
Ντισκολάτα
Του Βαγγέλη Πούλιου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ο δεύτερος δίσκος των Στέρεο Νόβα συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε ο προηγούμενος. Στη Ντισκολάτα, το γκρουπ μετατρέπεται σε τρίο, με την προσθήκη του Αντώνη Πι, σχηματίζοντας έτσι τη περιβόητη «δύναμη Βήτα-Δέλτα-Πι», με την οποία θα πορεύονται ως το 1996. Ο δίσκος σε γενικές γραμμές εμπεδώνει τη θέση τους στην καρδιά της νεανικής κουλτούρας, φωτίζοντας λίγο περισσότερο τη χορευτική διάσταση της μουσικής τους. Κάτι που ίσως προσθέτει έναν τόνο αισιοδοξίας στο γκρίζο της αφήγησης, το οποίο παρόλα αυτά συνεχίζει να καθορίζει τα πράγματα.

Ακόμα, βέβαια, οι Στέρεο Νόβα είναι κάτι σαν το «εξωτικό πουλί» της εγχώριας σκηνής –να θυμίσουμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή κατά την οποία μεσουρανούν συγκροτήματα όπως οι Τρύπες, οι Last Drive ή τα Ξύλινα Σπαθιά. Κερδίζουν όμως όλο και περισσότερο ακροατήριο. Το single «Το Πάζλ στον Αέρα» είναι το ιδανικό προωθητικό συστατικό της Ντισκολάτας, όπως και το «Μικρό Αγόρι», το οποίο γνωρίζει επιτυχία στα εναλλακτικά στέκια. «Το Ταξίδι της Φάλαινας» από την άλλη, παίρνει απευθείας θέση «κλασικού».

Παρότι η Ντισκολάτα δεν διέθετε το προνόμιο του αιφνιδιασμού (το οποίο είχε το ντεμπούτο) και παρότι, ίσως, δεν αποφεύγει κάποιες μικρές αστοχίες, είναι μια λαμπρή συνέχεια για τους Στέρεο Νόβα.

 

 1. Νέα Ζωή 705
 2. Το Πάζλ στον Αέρα
 3. Μικρό Αγόρι
 4. Ένας Μεγάλος Κόσμος
 5. Πλάβο Σρέντα
 6. Ντισκολάτα
 7. Το Κρεβάτι + Ο Σκύλος
 8. Το Ταξίδι της Φάλαινας
 9. Ποπ Κατσαρίδα
 10. Βόλτα με την Πιούζυ
 11. 6:00 π.μ.
 12. Σόνικα Τριπ

LOGIN