ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ο K. Σαββόπουλος Ευχαριστεί Τον Κ. Χατζιδάκι Και Θα'ρθη Οπωσδήποτε
Χρονολογία: 1988
Εταιρεία: ΣΕΙΡΙΟΣ

Διονύσης Σαββόπουλος
Ο K. Σαββόπουλος Ευχαριστεί Τον Κ. Χατζιδάκι Και Θα'ρθη Οπωσδήποτε
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

O Διονύσης Σαββόπουλος του ’88 είναι ένα πρόσωπο δημοφιλές και αγαπητό, που πέραν της καλλιτεχνικής του δράσης έχει μπει σε πολλά σπίτια και μέσα από την εκπομπή «Ζήτω το ελληνικό τραγούδι». Δημιουργικά ωστόσο βρίσκεται σε μια αμήχανη στιγμή, αφού πέρα από τις δουλειές του για θεατρικές παραστάσεις και κάποια κομμάτια επικαιρικού χαρακτήρα για την εκπομπή του, έχει να βγάλει κανονικό δίσκο πέντε χρόνια. Έπειτα από πρόσκληση του Χατζιδάκι παίζει στον Σείριο και ηχογραφεί ένα ακόμα live άλμπουμ (μετά το 20 Χρόνια Δρόμος), που αυτή τη φορά όμως δεν έχει ιδιαίτερο λόγο ύπαρξης.

Αν και μόλις 43 ετών, ο Σαββόπουλος ακούγεται γερασμένος. Η φωνή του παραείναι βραχνή, ενώ στη δεύτερη στροφή του αποσπάσματος από την «Μαύρη θάλασσα», όπου απαγγέλει τους στίχους αντί να τους τραγουδήσει, η ερμηνεία του κουβαλάει μια κούραση. Επιπλέον, τα τραγούδια του έχουν παλιώσει και ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να τα προσεγγίσει, δεν κομίζει τίποτα το καινούργιο.

Μέσα σ’ ολ’ αυτά, βέβαια, ο δίσκος έχει τις δυνατές στιγμές του. Και αυτές βρίσκονται στα καινούργια τραγούδια, τα οποία, διόλου τυχαία, είναι τραγούδια αυτοκριτικής: To ζωηρό «Ο κ. Σαββόπουλος θερμά ευχαριστεί» και το ήσυχο «Ωσάν να μη συμβαίνει τίποτα», που φωτίζουν με εντιμότητα και ειλικρίνεια το writer’s block του δημιουργού τους.

1. Έναρξις
2. Μια Στιγμή Ειρήνης
3. Ο Κος Σαββόπουλος Θερμά Ευχαριστεί
4. Μας Βαράνε Ντέφια
5. Παραμυθάκι
6. Τι Έπαιξα Στο Λαύριο
7. Ιαμβική Σκηνή
8. Η Συννεφούλα
9. Τα Κορίτσια Που Πηγαίνουν Δύο-Δύο
10. Σημαία Από Νάϋλον
11. Ωσάν Να Μη Συμβαίνει Ποτέ
12. Ένα Τραγουδάκι Του Luccio Dalla
13. Σ' Αυτό Το Σπίτι, Σ' Αυτόν Τον Οίκο
14. Χάρτινο Το Φεγγαράκι Κι Αποσπάσματα
15. Δεν Έχω Ήχο Δεν Έχω Υλικό
16. Σαν Τον Καραγκιόζη
17. Ας Κρατήσουν Οι Χοροί
18. Μια Θάλασσα Μικρή

LOGIN