ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ο Καθρέφτης
Χρονολογία: 2003
Εταιρεία: ΑΚΤΗ/SONY

Φοίβος Δεληβοριάς
Ο Καθρέφτης
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Πέντε χρόνια μετά το Χάλια, ο Φοίβος Δεληβοριάς επιστρέφει με ένα άλμπουμ που φανερώνει πρόοδο σε όλα: Στον ποιητικό του κόσμο, στις συνθέσεις του και κυρίως στο βάθος των τραγουδιών, που σε πολλά σημεία μοιάζουν με συνεδρίες αυτοψυχανάλυσης.

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, φαίνεται ότι έχουμε μια καλύτερη παραγωγή, με ηλεκτρονικά στοιχεία εδώ κι εκεί, με περισσότερα όργανα και μια πιο κεφάτη, δημιουργική αύρα στις ενορχηστρώσεις. Τη μια παρατηρώντας τους γύρω του και την άλλη βυθιζόμενος στον εαυτό του για να αντικρίσει τον ναρκισσισμό του, την ανεπάρκεια ή τη ροπή του προς τη μελαγχολία, ο Δεληβοριάς φτιάχνει έναν δίσκο εντελώς προσωπικό, που μόνο από έναν τραγουδοποιό θα μπορούσε να έρθει. Εδώ υπάρχει η καλύτερη ροκ στιγμή του («Τρένο στην κορυφογραμμή»), η καλύτερη λαϊκή («Καθρέφτης»), ένα τρυφερό, πρωτότυπο τραγούδι με τίτλο “MP3”, καθώς επίσης και τα «Χριστούγεννα» - από τα αγαπημένα των fans και το κορυφαίο αυτής της σοδειάς.

Δίσκος ενδοσκόπησης που εξερευνεί σκοτεινά μονοπάτια με φακό, ο Καθρέφτης παραμένει το καλύτερο ίσως έργο του Δεληβοριά ως τώρα. Αδιαφορώντας για τις τάσεις της εποχής, κερδίζει όλα τα στοιχήματα που θέτει, χωρίς να περιλαμβάνει ούτε ένα μέτριο τραγούδι.

  1. MP3
  2. Δεν Ξέρω Τι Είναι
  3. Τρένο Στην Κορυφογραμμή (Slow Train)
  4. Αυτή Που Περνάει
  5. Το Μέλλον Απ' Το Παρελθόν
  6. Η Υβρεοπομπή
  7. Η Επίσκεψη Του Καίσαρα
  8. Ο Καθρέφτης
  9. Χριστούγεννα
  10. Η Όμορφη Πόρτα

LOGIN