ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Ο Πιο Eυτυχισμένος Άνθρωπος Πάνω στη Γη
Χρονολογία: 1997
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
Ο Πιο Eυτυχισμένος Άνθρωπος Πάνω στη Γη
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αν κοιτάξει κανείς τα εξώφυλλα του Καρβέλα στα 90’s, θα αντικρύσει έναν άνθρωπο που δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος ή περήφανος. Στο συγκεκριμένο άλμπουμ μάλιστα, σε συνδυασμό με το εξώφυλλο, έχουμε και έναν ειρωνικό τίτλο. Γράφοντας εμπορικούς δίσκους για μεγάλα ονόματα, προς το τέλος της δεκαετίας φαινόταν να κρατάει για τον εαυτό του ό,τι περίσσευε.

Ο Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος Πάνω Στη Γη δεν προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Το «Υποφέρουμε» είναι ένα καλογραμμένο ζεϊμπέκικο, στο ομώνυμο κομμάτι και στο «Κοκκαλάκι» το συνθεσάιζερ θέτει μοντέρνες ρυθμικές βάσεις (πιθανή επιρροή το «Δηλητήριο» του Φοίβου), όμως τα ίδια τα κομμάτια και κυρίως τα τσιφτετέλια δεν έχουν τίποτα να δώσουν πέρα από κλάψα, χιλιοειπωμένα κλισέ και ρυθμό στους χορευτές της πίστας. Φωτεινή εξαίρεση το «Γυμνό δωμάτιο (Περιμένω)», η καλύτερη μπαλάντα από τη «λαϊκή περίοδο» της προσωπικής δισκογραφίας του Καρβέλα – ιδίως στην εκτέλεση «πιάνο-φωνή» που κλείνει το δίσκο.

Στο πιο διεκπεραιωτικό άλμπουμ της καριέρας του, ο Καρβέλας φαίνεται να γράφει τραγούδια από συνήθεια, γρανάζι μιας μηχανής που μασάει το ταλέντο του.

  1. Άστον Αυτόν
  2. Θα Μου Περάσει
  3. Υποφέρουμε
  4. Ο Πιο Ευτυχισμένος Άνθρωπος Πάνω Στη Γη
  5. Αλλού
  6. Γυμνό Δωμάτιο (Περιμένω)
  7. Μαγκιά Σου
  8. Πού Θα Πας
  9. Ανησυχώ
  10. Κοκκαλάκι

Γυμνό Δωμάτιο (Περιμένω) (Πιάνο - Φωνή)

LOGIN