ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Ο Πυρήνας
Χρονολογία: 2007
Εταιρεία: LYRA

Διονύσης Σαββόπουλος
Ο Πυρήνας
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Συμφιλιωμένος πια με την ιδέα ότι δεν γράφει τραγούδια, ο Διονύσης Σαββόπουλος αποφασίζει να επαναπροσεγγίσει κάποια λιγότερο γνωστά του κομμάτια και να παίξει ξανά κιθάρα. Μετά τους Ολυμπιακούς και τα πάρτι στο Ηρώδειο, μετά από εξάρσεις υπερέκθεσης στην τηλεόραση και αλλού, ο Πυρήνας είναι μια συνειδητοποιημένη επικέντρωση προς το ίδιο το έργο. Μια παράσταση που περιορίζει τα μεγάλα σουξέ στο τέλος της και που οι μυημένοι ακροατές αγκάλιασαν με θέρμη, αισθανόμενοι για πρώτη φορά μετά από χρόνια πως ο Σαββόπουλος απευθυνόταν σε εκείνους.

Με τους εξαιρετικούς Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο, ηχητικά εφέ) και Σταύρο Λάντσια (πιάνο, πλήκτρα, τύμπανα) στο πλάι του, ο Σαββόπουλος παρουσιάζεται «γυμνός», περίπου όπως και στις εποχές των μπουάτ. Ξαναπιάνει την κιθάρα, διασκευάζει Χατζιδάκι, πετυχαίνει ωραίες επαναπροσεγγίσεις («Η Ζωζώ», «Έλσα σε φοβάμαι») και μας θυμίζει κάποια πιο πρόσφατα highlights που αδίκως δεν είχαν γίνει κλασικά, όπως «Το φως στις 10 π.μ.».

Ο Πυρήνας κυκλοφόρησε μαζί με dvd από την ομώνυμη παράσταση στο Gazarte, τμήματα του οποίου προβάλλονταν στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Κάποιοι περίμεναν περισσότερα από τον Σαββόπουλο (καινούργια τραγούδια, βασικά), όμως η λιτή, back-to-basics προσέγγιση που επιχείρησε στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, φέρνοντάς τον ένα βήμα πιο κοντά στον πυρήνα του έργου του.

1. Το Τσακάλι
2. Έλσα Σε Φοβάμαι
3. Μυστικό Τοπίο
4. Τα Πουλιά Της Δυστυχίας
5. Θεία Μάνου
6. Η Δημοσθένους Λέξις
7. Ακούστε Ένα Παράξενο…
8. Η Ζωζώ
9. Κωλοέλληνες
10. Άγγελος Εξάγγελος
11. Τα Καλοτάξιδα Πουλιά/ Ήρθε Βοριάς Ήρθε Νοτιάς
12. Νανούρισμα
13. Η Παράγκα
14. Το Χειμώνα Ετούτο
15. Αηδόνι Στην Κερασιά
16. Το Φως Στις 10 π.μ.
17. Άδεια Μου Αγκαλιά
18. Φεύγω

LOGIN