ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Ο Τελευταίος Χορός
Χρονολογία: 1991
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
Ο Τελευταίος Χορός
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, στον Τελευταίο Χορό ο Καρβέλας ακούγεται στεναχωρημένος. Το πάρτι τελείωσε, το κέφι των 80’s ξεθώριασε και ο λόγος είναι κυρίως προσωπικός: η κρίση του γάμου του με την Άννα Βίσση. Μολονότι η μελαγχολία άρχισε να «φοριέται» πολύ τότε (βλέπε grunge, άνοδος του έντεχνου τραγουδιού κλπ), στην περίπτωση του Καρβέλα ακούγεται αυθεντική και εξομολογητική.

Τα κακά νέα είναι ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει το πρώτο κενό στην έμπνευσή του. Για πρώτη και τελευταία φορά σε προσωπικό δίσκο χρησιμοποιεί ολόκληρα τραγούδια άλλων (τρία κομμάτια υπογράφει ο Τόνυ Κονταξάκης), ενώ στα έξι καινούργια που απομένουν υπάρχουν και αδιάφορες στιγμές. Επιπλέον, με εξαίρεση την ηλεκτρική κιθάρα του Κονταξάκη, όλοι οι ήχοι έρχονται από τα keyboards, οδηγώντας σε ένα «κρύο» αποτέλεσμα.

Παρ’ ολ’ αυτά, ο Καρβέλας μπορεί ακόμα να κάνει όλη την Ελλάδα να τραγουδήσει τον «Τελευταίο χορό», ένα τραγούδι τόσο αισθαντικό που δεν παίρνεις χαμπάρι ότι στο ρεφρέν κάνει ομοιοκαταληξία με την ίδια λέξη. Στα highlights συναντάμε ένα διαφορετικό, ώριμο ερωτικό τραγούδι («Κάτι που δεν θα τελειώναμε ποτέ»), το «Βρώμικο μοτέλ» και μια νέα εκτέλεση του «Στα 79», σε ντουέτο με τη Βίσση.

Σε αυτό το τελευταίο κομμάτι εντοπίζεται και η πρώτη ένδειξη μιας συνθετικής φιλοδοξίας που πολύ σύντομα θα έβγαζε τον Καρβέλα σε άλλα λημέρια... Για την ώρα όμως, ο ίδιος κάθεται σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει κέφι να οδηγήσει, ακριβώς όπως στο εξώφυλλο του δίσκου του.

  1. Ο Τελευταίος Χορός (feat. Άννα Βίσση)
  2. Πάει Για Τσάι
  3. Μου Λείπεις
  4. Κάτι Που Δεν Θα Τελειώναμε Ποτέ
  5. Ντινγκ-Ντονγκ
  6. Βρώμικο Μοτέλ
  7. Αόρατη Κλωστή
  8. Κακιά Συνήθεια
  9. Δεν Σ' Αγαπώ
  10. Στα 79 (feat. Άννα Βίσση)

LOGIN