ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ο Τροβαδούρος Σου
Χρονολογία: 1992
Εταιρεία: LYRA

Βαγγέλης Γερμανός
Ο Τροβαδούρος Σου
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μολονότι μαζί με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη ο Βαγγέλης Γερμανός υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστκούς και χαρακτηριστικούς σόλο τραγουδοποιούς των 80’s, σε κανέναν δίσκο πέρα από τους δύο πρώτους του δεν κατέθεσε ένα συμπαγές σύνολο.

Ως ένα βαθμό, αυτό αλλάζει με το Ο Τροβαδούρος Σου, το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί στα 90’s επιστρέφοντας στη Lyra. Τα τραγούδια του δεν είναι καλύτερα, διατηρούν όμως μια ηχητική και ενορχηστρωτική ισορροπία. Αναλαμβάνοντας όλες τις κιθάρες ο ίδιος και στρεφόμενος σε ένα χαλαρό/τζαζιάρικο ύφος, σαν μουσικός που παίζει στο δρόμο με το ενισχυτάκι του, ο Γερμανός κρατά τα πράγματα απλά και αυτό του βγαίνει σε καλό. Η ενδιαφέρουσα μελωδία στο «Αδιέξοδο Γιάννη Σταθά», η ωραία ομοιοκαταληξία «αλέπούδες-αλεπούδες/ ήταν τα κορίτσια που ‘δες» και πάνω απ’ όλα η ακουστική κιθάρα του, αφήνουν θετικό πρόσημο.

Μπορεί η παλιομοδίτικη φύση αυτών των τραγουδιών (κάτι μεταξύ Paul Simon και Νικόλα Άσιμου) να εμποδίζουν το δίσκο από το να ταξιδέψει στην κεντρική λεωφόρο, ωστόσο κανείς δεν είπε ότι ο Γερμανός ενδιαφέρεται να βγει από το ήσυχο στενάκι του…

  1. Εγώ, Ο Άλλος
  2. Ο Κόσμος Είναι Στρογγυλός
  3. Αλεπούδες
  4. Δε Σε Θέλω Πια Στη Μπανιέρα Μου
  5. Πάρε Με
  6. Πες Μου
  7. Ο Τροβαδούρος Σου
  8. Αδιέξοδο Γιάννη Σταθά
  9. Κόντρα Στο Ρεύμα
  10. Rien Ne Va Plus

LOGIN