ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
Χρονολογία: 2003
Εταιρεία: HITCH HYKE

Soundtrack της ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη.

Γιάννης Αγγελάκας
Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Παρ’ όλο που στις Τρύπες έλαμψε κυρίως η στιχουργική του δεινότητα, στην πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά μετά τη διάλυση του συγκροτήματος ο Γιάννης Αγγελάκας επένδυσε μουσικά μια ταινία. Το γεγονός ότι πρωταγωνιστούσε σε αυτήν, του έδωσε μια καλή γνώση του συνολικού εγχειρήματος.

Και πράγματι, η μουσική λειτουργεί καλά μέσα στο φιλμ Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα. Ακολουθώντας το παράδειγμα του Θανάση Παπακωνσταντίνου στην Αγρύπνια, ο Αγγελάκας ενσωματώνει ηλεκτρονικές παρεμβολές σε οργανικούς ήχους και παραδοσιακούς ρυθμούς, έχοντας πολύτιμο συνεργάτη τον Μπάμπη Παπαδόπουλο στις κιθάρες. Σε επίπεδο συνθέσεων, ο δίσκος δεν έχει πολλά να πει, ωστόσο οι ενορχηστρώσεις και οι ηχητικές ακροβασίες συγκροτούν, δειλά-δειλά, το προσωπικό ύφος του Αγγελάκα. Πέρα από το σπουδαίο ομώνυμο τραγούδι (που ακούστηκε αρκετά, βρίσκοντας σταθερή θέση στις συναυλίες του Αγγελάκα) και την ευχάριστη «Λιακάδα», που κλείνει το δίσκο με μια απρόσμενη ευφορία, ενδιαφέρουσες στιγμές έρχονται επίσης από το εξαιρετικό τσέλο του Νίκου Βελιώτη («Ο Χορός») και το ηλεκτρισμένο μπαγλαμαδάκι του Ντίνου Σαδίκη («Χορός για έναν»).

Και κάπως έτσι, στο Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα ο Αγγελάκας δε βρίσκει τελικά τον συνθέτη που έκρυβε μέσα του, αλλά δύο μουσικούς που θα γίνονταν σταθεροί συνεργάτες του τα επόμενα χρόνια, βοηθώντας τον να κατακτήσει τις σόλο κορυφές του.

1. Χορός Για Έναν
2. Χτυπήματα
3. Περιπλάνηση
4. Εργοστάσιο – Όνειρο – Ξύπνημα
5. Wonderful world
6. Στο Σπίτι Της Οδέττης
7. Καμηλιέρικο Στριπτίζ
8. Η Μανταλί Στο Δασάκι
9. Πορεία 1
10. Ποντιακό Στριπτίζ
11. Υπόστεγο Dub
12. Ζάχαρη
13. Στο Δασάκι Ξανά
14. Rave – Μέλισσα
15. Ο Χορός
16. Εργοστάσιο 2
17. Φόρτωμα
18. Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα
19. Πορεία 2
20. Έλσα
21. Feel So Fine
22. Σκιά
23. Λιακάδα

LOGIN