ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Όλα Είναι Εντάξει
Χρονολογία: 2000
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
Όλα Είναι Εντάξει
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Όπως και το Εμείς μερικά χρόνια πριν, το Όλα Είναι Εντάξει παρουσιάζει έναν Καρβέλα συγχυσμένο μουσικά να τριγυρνάει από είδος σε είδος: Το ωραίο ομώνυμο κομμάτι με την Άννα Βίσση στα φωνητικά σηματοδοτεί την πανηγυρική επιστροφή του στο ροκ, στο «Μπορώ» υπάρχει η latin επιρροή του “Smooth” των Santana, το «Προφυλακτικό» διαθέτει έναν ράπερ στο φόντο του, το «Έγκλημα» είναι πειραγμένο τσιφτετέλι, το «Μη μου μιλάτε γι’ αυτήν» ποπ μπαλάντα, ενώ τα «(Ας πεθάνω) Πιο νωρίς» και «Ο σκύλος μου είναι gay»  είναι φτιαγμένα εξ ολοκλήρου με programming, υπακούοντας στις electronica τάσεις της εποχής με καλά αποτελέσματα αλλά χωρίς καλλιτεχνικό πρόταγμα.

Αυτά τα δύο τελευταία κομμάτια είναι και η καρδιά του δίσκου, με το πρώτο να περιλαμβάνει το στίχο «βαρέθηκα να ζω για να βγάζω λεφτά» και το δεύτερο να δείχνει τη διάθεση του Καρβέλα να κάνει πλάκα, κουτουλώντας βέβαια στη δυσανεξία εκείνων που δεν μπορούσαν να δεχτούν ένα χιουμοριστικό τραγούδι αν δεν μύριζε ποιότητα. Εδώ συναντάμε επίσης κάτι που θα χαρακτηρίσει καλώς ή κακώς πολλούς από τους μεταγενέστερους δίσκους του Καρβέλα: την ανάγκη να προκαλεί εντυπώσεις και ντόρο, μέσα από μουσικές φάρσες.

Το Όλα Είναι Εντάξει πάντως είναι ένα μεταβατικό άλμπουμ στη δισκογραφία του. Μέσα σ’ αυτό το μέτριο ως επί το πλείστον υλικό, βρίσκει κάτι που είχε χάσει από καιρό: την όρεξή του για τραγούδια που θα τον εξέφραζαν πραγματικά.

  1. Όλα Είναι Εντάξει (feat. Άννα Βίσση)
  2. Ο Σκύλος Μου Είναι Gay
  3. Μπορώ
  4. (Ας Πεθάνω) Πιο Νωρίς
  5. Πώς
  6. Λόγια Της Καψούρας
  7. Το Προφυλακτικό
  8. Το Έγκλημα
  9. Συγχώρα Με
  10. Μη Μου Μιλάτε Γι’ Αυτήν

LOGIN