ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Όλα Είναι Για Μας
Χρονολογία: 2017
Εταιρεία: MINOS

Στίχοι: Οδυσσέας Ιωάννου
Ερμηνεία: Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Θέμης Καραμουρατίδης
Όλα Είναι Για Μας
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με ένα ξεπερασμένης αισθητικής και ματιάς εξώφυλλο, που παραπέμπει σε κομμουνιστικό παραμύθι και υποννοεί την ανάδυση μιας κόκκινης ελπίδας σε γκρίζους καιρούς, το Όλα Είναι Για Μας βρίσκει τον Καραμουρατίδη παγιδευμένο σε βαριά, μεγαλίστικα τραγούδια, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ακούγονται σα να ξεφεύγουν από τον έλεγχό του. Πολυγραφότατος σε μια δισκογραφία ξεπεσμένη, συνεργάζεται ξανά με τον Οδυσσέα Ιωάννου και μέσω αυτού βρίσκει βασικό ερμηνευτή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον οποίο και κατευθύνει προς ένα μεικτό λαϊκό ύφος με ροκ εξάρσεις.

Σε πολλές περιπτώσεις, η δουλειά του είναι αδύναμη. Στο επιβλητικό και υποσχόμενο ενορχηστρωτικά "Προσευχές" π.χ. οι στίχοι δε δένουν με τη μουσική, ενώ στα "Παιδια", παρά το υποδειγματικό μπουζούκι, η μελωδία αδυνατεί να αποτυπωθεί στο μυαλό. Υπάρχουν όμως και ορισμένα κομμάτια ("Όλα είναι για 'μας", "Aυτά που έχουμε ζήσει"), στα οποία ενώ ο Καραμουρατίδης καταθέτει έναν καλό εαυτό, το αποτέλεσμα προκύπτει μελό. Με έναν Παπακωνσταντίνου που για κάποιο λόγο επιμένει να τραγουδάει μισοκλαίγοντας και μια στιχουργική που πατάει κουμπιά συγκίνησης χωρίς να συγκινεί, ο ακροατής μοιραία αισθάνεται πνιγμένος σε μια συναισθηματική υπερβολή. Καλύτερη στιγμή του δίσκου καταλήγει να είναι τελικά το "Αυτό που περιμένουμε", το οποίο δίνει ένα καλό ρεφρέν και έναν Παπακωνσταντίνου στο γνώριμο δυναμισμό του.

Πολλά από τα κομμάτια του Όλα Είναι Για Μας ακούστηκαν στην εκπομπή "Στην Υγειά Μας", χωρίς όμως ποτέ να βρουν το νήμα για το μεγάλο κοινό, παρουσιάζοντας έναν Καραμουρατίδη με έμπνευση αλλά και με λάθος προσανατολισμό.

1. Όλα Είναι Για Μας
2. Προσευχές
3. Τα Παιδιά
4. Αυτό Που Περιμένουμε
5. Ιούλιος
6. Θα Φύγω Εγώ
7. Τα Χέρια
8. Άνοιξε Το Δρόμο
9. Αυτά Που Έχουμε Ζήσει (συμμετέχει η Ρίτα Αντωνοπούλου)
10. Η Φλόγα

LOGIN