ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Όλα Είναι Μες Το Μυαλό
Χρονολογία: 2011
Εταιρεία: HEAVEN

Νίκος Καρβέλας
Όλα Είναι Μες Το Μυαλό
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ποιητής, συγγραφέας, φιλόσοφος και πατέρας για δεύτερη φορά με τη νέα σύζυγό του Ανίτα Πάνια, ο Καρβέλας των 10’s έχει λίγο χρόνο για τραγούδια. Η επιστροφή του στις ζωντανές εμφανίσεις όμως τον κάνει ξανά δραστήριο. Eφτά νέα κομμάτια και τέσσερα παλιά σε καινούργιες, πειραγμένες εκτελέσεις, κάνουν το Όλα Είναι Μες Το Μυαλό να ακούγεται σαν ένα φρέσκο άλμπουμ με παλιά υλικά, πολύ πιάνο και τη φλόγα ενός ανθρώπου που θέλει ακόμα διακαώς να εκφραστεί.

Τα νέα κομμάτια καταθέτουν μερικές απόλυτα «καρβελικές» στιγμές με ένα twist ωριμότητας. Ο Καρβέλας έχει αφομοιώσει καλά το power chorus των διεθνών hits, στο “Zanax ή Lexotanil” κλείνει το μάτι στους Red Hot Chili Peppers κοροϊδεύοντας την κατάθλιψή του, ενώ στο «Μαύρο σε μαύρο» έχει κάτι να πει για τις ερωτικές σχέσεις. Από εκεί και πέρα, οι νέες εκτελέσεις στα παλιά hits δεν παρουσιάζουν ενδιαφέρον όπως κάποιος θα περίμενε: Ένα παραφορτωμένο «Ποτέ μη λες ποτέ» με νέα αχρείαστη γέφυρα, μια «Νάντια» που θυμίζει το “Miss you” των Rolling Stones, ένα «Βλάκα» με αχρείαστα φωνακλάδικο ρεφρέν που χαλάει την τρυφερότητα του τραγουδιού και ένα club friendly «Καλοκαιρινές διακοπές» (λες και το ορίτζιναλ δεν παιζόταν ήδη στα κλαμπ), προσθέτουν ελάχιστα στο παζλ της τέχνης του.

Αυτό που εντυπωσιάζει θετικά στο Όλα Είναι Μες Το Μυαλό τελικά δεν είναι τόσο το ίδιο το υλικό, όσο η όρεξη του Καρβέλα για υψηλές εντάσεις, ορμητικό γκρουπίστικο ήχο και διαπιστώσεις γύρω από τον έρωτα. Τα 60 χρόνια της ηλικίας του, δεν είναι παρά ένας αριθμός…

 1. Όλα Είναι Μες Στο Μυαλό (feat. Λάκης Παπαδόπουλος)
 2. Ποτέ Μη Λες Ποτέ
 3. Ο Εχθρός
 4. Μαύρα Στίγματα
 5. Ανεμόσκαλα
 6. Νάντια
 7. Η Αλήθεια Γυμνή
 8. Zanaz Ή Lexotanil
 9. Mαύρο Σε Μαύρο
 10. Βλάκα
 11. Καλοκαιρινές Διακοπές

LOGIN