ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά Του '78
Χρονολογία: 2009
Εταιρεία: EMI

Κόρε. Ύδρο.
Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά Του '78
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αν οι Κόρε. Ύδρο. υπήρξαν όντως «ένα μεγάλο inside joke», όπως έχει δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο ο Π.Ε. Δημητριάδης, η επιτυχία της Φτηνής Ποπ Για Την Ελίτ δημιούργησε προσδοκίες και άγχη. Με τη «βρωμιά» να βρίσκει θέση πια μόνο στο κρεσέντο τους, στο Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά Του ‘78 οι Κερκυραίοι θυμούνται τις μπαλάντες των Guns’n’Roses, τα «γαλάζια» τραγούδια του Χατζηνάσιου, τις μεγάλες ποπ ορχήστρες του Paul Mauriat και τα piano bars των late 70’s, βρίσκοντας χώρο μέχρι και για ένα μπουζούκι σε ρυθμό 9/8.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλα αυτά συγκροτούν κάτι που, ενώ μοιάζει παλιομοδίτικο, στην ουσία αποτελεί μια πρόταση η οποία γκρεμίζει τον διαχωριστικό τοίχο μεταξύ έντεχνης και ποπ δημιουργίας. Σπουδαία κομμάτια όπως το «Εδώ μιλάνε για λατρεία» αποκαλύπτουν μια άλλη πλευρά του γκρουπ στα όρια της dream pop, ενώ στην «Πρωινή Διερώτηση», το «Ήταν όλα αποφασισμένα» και τους «Απολογισμούς», ο Π.Ε. Δημητριάδης βλέπει από ψηλά το προσωπικό του μελόδραμα, εκφράζοντας τα αδιέξοδα μιας γενιάς χωρίς να χάσει το ποιητικό του βλέμμα ή να λαϊκίσει.

Υπόδειγμα ποπ ενορχήστρωσης δια χειρός Αλέξανδρου Μακρή, αλλά και στιχουργικής ευφυΐας, το πυκνό Όλη Η Αλήθεια Για Τα Παιδιά Του ΄78 μπορεί να μην διαθέτει τις κορυφώσεις ή την ορμή της Φτηνής Ποπ, είναι όμως ένας δίσκος με άψογες ισορροπίες - το πόνημα μιας μπάντας που δεν φοβήθηκε να αλλάξει.

 1. Το Μόνο Έκλημα
 2. Π+Κ = Κ-Μ
 3. Το Τελευταίο (Μας) Καλοκαίρι
 4. Πικρή Γεύση
 5. Εδώ Μιλάνε Για Λατρεία
 6. Όταν Είμαι Μαζί Σου/ Όταν Είσαι Μαζί Μου
 7. Πρωινή Διερώτηση (Για Να Μην Κάθομαι Άνεργος)
 8. Untitled
 9. Χωρίς Επίκληση
 10. Εκεί Που Αγαπήθηκαν
 11. Πάσχα Στο Ψυχιατρείο
 12. 000.000 Χειμώνες (Ενηλικίωση)
 13. 13 Μήνες Σε 3 Λεπτά
 14. Ήταν Όλα Αποφασισμένα
 15. Απολογισμοί

LOGIN