ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ομόνοια
Χρονολογία: 2016
Εταιρεία: ΕΜΙ

Κ Βήτα
Ομόνοια
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με δεδομένη την όλο και πιο έντονη παρουσία του οργανικού ήχου στους δίσκους του, κάποιος θα υπέθετε ότι ο Κ Βήτα σταδιακά θα απομακρυνόταν από την electronica. Υπό αυτή την έννοια, η Ομόνοια, ο πιο «βαριά» ηλεκτρονικός δίσκος στην ύστερη πορεία του, πιθανόν να εξέπληξε μια μερίδα του κοινού του.

Ξεκινώντας με το «Τρίκυκλο», το «Απέραντο άσπρο» και τα «Μεσάνυχτα», ένα εξαιρετικό ποπ τραγούδι με προδιαγραφές hit, ο Βήτα ακούγεται να ξαναβρίσκει την όρεξη για χορό και κίνηση που στην Αντήχηση έχει λείψει. Όταν η ακουστική κιθάρα και η γλυκιά βραχνάδα έρχονται στο προσκήνιο («Ο Απόφοιτος», «Το βέβαιο τέλος»), ο δίσκος αναπνέει και ανθίζει. Γενικά, η φωνή του Βήτα ανεβάζει το επίπεδο των τραγουδιών, χαρακτηριστικότερα στο «Το όνομά σου είναι αγάπη», που είναι ό,τι πιο συγκινητικό ακούμε εδώ.

Κατά τα άλλα, το υλικό κινείται σε μέτρια επίπεδα. Καθώς ορισμένα στοιχεία ακούγονται γνώριμα (ο τίτλος του άλμπουμ μοιάζει με εκείνον του δίσκου Ένωση, η μελωδία του «Νόμιζα πως ξέρω» θυμίζει το «Κορίτσι», το εφέ της φωνής στη «Συνεδρία» γνέφει στο Γκάλοπ της Λένας Πλάτωνος), αναρωτιέται κανείς αν ο Βήτα έχει κάτι καινούργιο να πει. Ακόμα και ως παλαίμαχος της electronica πάντως, ο τραγουδοποιός που ακούμε στην Ομόνοια παραμένει γοητευτικός.

 1. Τρίκυκλο        
 2. Απέραντο Άσπρο       
 3. Μεσάνυχτα     
 4. Ο Απόφοιτος  
 5. Επίπεδη Πίκλα           
 6. Το Όνομά Σου Είναι Αγάπη  
 7. Η Αυλή          
 8. Τρεμολόρα     
 9. Το Βέβαιο Τέλος        
 10. Μουσική Για Υπολογιστή #3
 11. Μονοχρωμία  
 12. Νόμιζα Πως Ξέρω     
 13. Ντιζέζ
 14. Συνεδρία

LOGIN