ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Όπως Μυστικά Και Ήσυχα...
Χρονολογία: 1995
Εταιρεία: POLYGRAM

Μουσική - στίχοι: Νίκος Ζούδιαρης

Ερμηνεία: Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Αλκίνοος Ιωαννίδης
Όπως Μυστικά Και Ήσυχα...
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Δύο χρόνια μετά το ιδιαίτερα επιτυχημένο εμπορικά Στην Αγορά Του Κόσμου, ο Νίκος Ζούδιαρης καταθέτει τον δεύτερο δίσκο του, έχοντας και πάλι δίπλα του τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στον ρόλο του ερμηνευτή.

Το Όπως Μυστικά Και Ήσυχα... είναι ένας αρκετά διαφορετικός δίσκος,  ο οποίος μοιάζει να έχει προκύψει μέσω λείανσης των γωνιών. Αυτό αφορά όχι μόνο τον πιο καθαρό ήχο και τις επαγγελματικές ενορχηστρώσεις (από τον Γιώργο Ανδρέου), αλλά και την εξαφάνιση των πολλών ετερόκλητων επιρροών. Έτσι, πλέον ο Ζούδιαρης προβάλλει ως ένας καθαρόαιμος «έντεχνος» συνθέτης χαμηλών τόνων, που προτιμά τον νεοπαραδοσιακό ήχο.

Κάποια καλά τραγούδια σίγουρα υπάρχουν: «Πες Μου», «Ήρθε Ένας Μάγος», «Μυστικά Και Ήσυχα»... Όμως λείπει η αίσθηση της ζωντάνιας και της ανησυχίας που απέπνεε η προηγούμενη δουλειά - και στη θέση τους απομένει ένας εξημερωμένος παγανισμός που εικονογραφεί ερωτικούς πόθους και διαβαλκανικά οράματα. Παρότι η ραδιοφωνική επιτυχία ήρθε και πάλι, οι φορείς της απέχουν πολύ από τη φρεσκάδα του «Στην Αγορά Του Αλ Χαλίλι»: το «Δεν Μπορώ» είναι μια πεζή ροκ μπαλάντα και ο «Βόσπορος» κουβαλά μια διάχυτη αλυτρωτική κλάψα.

Ο Ιωαννίδης δεν έχει πρόβλημα να εκπροσωπήσει και πάλι με ζέση την τέχνη του δημιουργού Νίκου Ζούδιαρη, όμως συνολικά το δεύτερο αυτό κοινό τους βήμα απογοητεύει. Αντί να επενδύσει στις δυνατότητες που φανέρωνε το Στην Αγορά Του Κόσμου, υποχωρεί και ταμπουρώνεται σε λογικές που ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής φαντάζουν παλιακές.

 1. Αόρατο Δίχτυ
 2. Ο Ντόπιος
 3. Πες Μου
 4. Δεν Μπορώ
 5. Ρίξε Φλόγα
 6. Ήρθε Ένας Μάγος
 7. Βόσπορος
 8. Της Κυριακής Τα Όνειρα
 9. Ήλιος Του Αλωνάρη
 10. Πέρασα Χθες
 11. Φυσάει Θεός
 12. Μυστικά Και Ήσυχα

LOGIN