ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Παραγγελιά
Χρονολογία: 2016
Εταιρεία: EMI

Ζωντανή ηχογράφηση με τον Γιάννη Κότσιρα.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Παραγγελιά
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με ένα εξώφυλλο τρυφερής νοσταλγίας, Μαχαιρίτσας και Κότσιρας αναζητούν στην Παραγγελιά όλα αυτά που τους ενώνουν τόσο μεταξύ τους, όσο και με το κοινό της αθηναϊκής νύχτας.

Η επικέντρωση στις διασκευές είναι το μεγάλο θετικό αλλά και το μεγάλο αρνητικό αυτής της ζωντανής ηχογράφησης. Γιατί από τη μία μας γλιτώνει από τραγούδια χιλιοακουσμένα των δύο καλλιτεχνών, που έχουν «καεί» από το πολύ παίξιμο, από την άλλη όμως αποδεικνύεται άτολμη, υπακούοντας σε ένα κόνσεπτ διασκέδασης (μέρος του προγράμματος κατευθυνόταν από το κοινό με παραγγελιές).

Την ώρα πάντως που ο Μαχαιρίτσας βρίσκει χώρο για μερικά γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του πειράζοντας μάλιστα λιγάκι τις μελωδίες, ο Κότσιρας  έρχεται σε ρήξη με το προσωπικό του ρεπερτόριο, λες και η προσωπική του δισκογραφία δεν υπήρξε ποτέ. Αλλά ακόμα και ερμηνευτικά, δεν βρίσκεται σε φόρμα: H άγρια φωνή που βγάζει στο «Κάτι Ελλάδες» τον φέρνει έξω απ' τα νερά του, ενώ και στο λαϊκό σκέλος του δίσκου, όπου θα περίμενε κανείς να θριαμβεύσει, η πιο ζεστή ερμηνεία τελικά έρχεται από τον Μαχαιρίτσα («Απορώ»).

Παρά τα παραπάνω στραβά, στο μεγαλύτερο μέρος του ο δίσκος ακούγεται ευχάριστα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είχε ιδιαίτερο λόγο να μπει στα ούτως ή άλλως ερημωμένα δισκοπωλεία.

 1. Συναυλία
 2. Κάτι Ελλάδες
 3. Τα Μικρόβια
 4. Ποιος Γιώργος
 5. Μικρός Τιτανικός
 6. Κάνε Το Χειμώνα Καλοκαίρι / Κρουαζιέρα
 7. Τόσα Χρόνια Μια Ανάσα
 8. Μάτια Δίχως Λογική
 9. Έλα Ψυχούλα Μου
 10. Έτσι Κι Αλλιώς
 11. Ρίτα Ριτάκι
 12. Άνθρωπε Αγάπα / Έλα Ήλιε Μου
 13. Για Το Καλό Μου
 14. Ο Απόκληρος
 15. Μια Βραδιά Στο Λούκι
 16. Μη Μιλάς Άλλο Γι’ Αγάπη
 17. Η Συννεφούλα
 18. Τα Ανείπωτα
 19. Θα Με Θυμηθείς
 1. Φίλε Μου
 2. Απορώ
 3. Αγάπη Μου Επικίνδυνη
 4. Ποια Νύχτα Σ’ Έκλεψε
 5. Πριν Χαθεί Το Όνειρό Μας
 6. Σταμάτησε Του Ρολογιού Τους Δείκτες
 7. Πεθαίνω Για Σένα

LOGIN