ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Παράρτημα
Χρονολογία: 1996
Εταιρεία: POLYDOR

Ερμηνεία: Διάφοροι.

Διονύσης Σαββόπουλος
Παράρτημα
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Με μόνη εξαίρεση τους Αχαρνής, οι μουσικές που έγραψε ο Σαββόπουλος για το θέατρο ουδέποτε έλαβαν την προσοχή που θα τους άξιζε. Και παρ’ ότι καμιά θεατρική του δουλειά δεν φτάνει στο ύψος των καλών προσωπικών του δίσκων, αποδώ κι αποκεί υπάρχουν αξιόλογες σκόρπιες στιγμές.

Οι μουσικές στο Παράρτημα, που συγκεντρώνει τραγούδια από τον Οδυσσεβάχ, τον Πλούτο και ένα ορχηστρικό από το Σιγά η Πατρίδα Κοιμάται έχουν το ενδιαφέρον τους. Το «Δεν περνούν οι μέρες, δεν περνούν οι ώρες» από τον Οδυσσεβάχ και το «Τραγούδι της πενίας» είναι must για κάθε φαν του Σαββόπουλου, ασχέτως αν το ύφος και η θεματολογία κόβουν το νήμα με το μεγάλο κοινό. Το βασικό ελάττωμα του δίσκου, είναι ότι τα ξεκινήματα και τα σταματήματα σε μικρής διάρκειας τραγούδια μαζί με το τεράστιο πλήθος τραγουδιστών (συνολικά ακούμε 11 φωνές, χώρια οι χορωδίες!), ζαλίζουν και κουράζουν τον ακροατή. Άλλωστε το άλμπουμ που ακούει κανείς στο σπίτι του και η παράσταση που βλέπει στη σκηνή, είναι δύο διαφορετικές υποθέσεις.

Παρά λοιπόν το σαββοπουλικό εξώφυλλο και την παρουσία ονομάτων με μεγάλο ρεύμα εκείνη την εποχή, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, το άλμπουμ δεν περπάτησε εμπορικά και σύντομα ξεχάστηκε. Κάποια κομμάτια ακούστηκαν ξανά το 2013, όταν ο Σαββόπουλος ανέβασε τον Πλούτο, κάνοντας μάλιστα και μικρές προσθήκες στις συνθέσεις. Η θεατρική του δουλειά όμως, παρέμεινε ένα «παράρτημα», χωρίς να γίνει ποτέ το κυρίως μαγαζί.

1. Το Τραγούδι Ας Πούμε Του Οδυσσεβάχ
2. Δρακοκύκλωπες Και Κυκλωποδρακόπουλα
3. Ψάλτης
4. Δεν Περνούν Οι Μέρες, Δεν Περνούν Οι Ώρες
5. Το Τραγούδι Των Σειρήνων
6. Τα Μάγια Της Κίρκης
7. Ψαλτούλα
8. Τάλαντο
9. Το Κοροϊδευτικό Αεράκι (Οργανικό)
10. Η Είσοδος Του Χορού
11. Θρεττανελό
12. Ο Βαρύνδουπος Χρεμύλος (Οργανικό)
13. Το Τραγούδι Του Πλούτου
14. Χα-Χα (Οργανικό)
15. Μιράκαλο!
16. Αυταπάτες
17. Ο Τρεκλίζων Ερμής (Οργανικό)
18. Το Τραγούδι Της Πενιάς
19. Η Έξοδος Του Χορού
20. Σιγά Η Πατρίδα Κοιμάται (Ορχηστρικό)

LOGIN