ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Πες Μου Τ' Όνομά Σου
Χρονολογία: 2018
Εταιρεία: ΜΙΚΡΗ ΑΡΚΤΟΣ

Φοίβος Δεληβοριάς
Πες Μου Τ' Όνομά Σου
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Δυανύοντας μια περίοδο υπερδραστηριότητας (συνδικαλισμός, ταράτσες, συμμετοχές, τραγούδια για άλλες φωνές κ.α.), την άνοιξη του 2018 ο Φοίβος Δεληβοριάς συγκεντρώνει σε ένα βιβλίο-cd κομμάτια που είχε γράψει για παιδικές παραστάσεις, μαζί με τρία τραγούδια του Γιώργου Χατζηπιερή, τα οποία είχε ερμηνεύσει παλιότερα. Την έκδοση ομορφαίνουν οι ζωγραφιές της αδερφής του, Μυρτώς Δεληβοριά, καθώς και τα κειμενάκια που τις συνοδεύουν. 

Το Πες Μου Τ’ Όνομά Σου θα μπορούσε να είναι απλά ένα ευχάριστο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, με μηνύματα για το ρατσισμό, τη σημασία του παιχνιδιού και άλλα τέτοια προβλεπόμενα. Η ποιότητα του υλικού όμως, οδηγεί σε ένα αυτόφωτο δισκογραφικό εγχείρημα με ζωντάνια, τρυφερότητα, έξυπνα λιτό ενορχηστρωτικό καμβά και πολλά καλά τραγούδια. Στο «Ένας ίσον κανένας» ο Δεληβοριάς καταθέτει μια από τις πιο όμορφες μελωδίες του, στο «Αγόρια κορίτσια» συνδυάζει χιούμορ και ευαισθησία, ενώ το «Εσύ» είναι το χαμένο διαμάντι του δίσκου. Ο ίδιος επιλέγει ορθώς να αφήσει τους ηθοποιούς να τραγουδήσουν ορισμένα κομμάτια – μεταδίδοντας έτσι πεντακάθαρα το συνθετικό του στίγμα, αυτό που μέχρι πρότινος παρέμενε ταυτισμένο με τις ερμηνείες του.

Η απήχηση του Πες Μου Τ’ Όνομά Σου, σίγουρα δεν θα ήταν ίδια χωρίς το «Ελεφαντάκι», το μεγάλο παιδικό hit του 2005, σε στίχους και μουσική Γιώργου Χατζηπιερή. Πρόκειται πάντως για ένα άλμπουμ που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε μαστοριά από την Καλλιθέα ή τον Αόρατο Άνθρωπο, φέρνοντας μάλιστα ανά διαστήματα στο νου το Εδώ Λιλιπούπολη.

 1. Ήταν μία Πόλη
 2. Ένας Ίσον Κανένας
 3. «Δικό μου» «Δικό σου»
 4. Το Zεϊμπέκικο των αστυνομικών
 5. Σιωπή
 6. Αγόρια κορίτσια
 7. Το Άγαλμα
 8. Ελεφαντάκι
 9. Ήταν Ένας Ποντικός
 10. Το Δέντρο
 11. Το Σχολείο Είναι
 12. Θέλω Να Μείνω
 13. Βλάκας Δε Γεννιέται Κανείς
 14. Εσύ
 15. Ήταν Μία Πόλη (Επίλογος)

LOGIN