ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ
Χρονολογία: 2007
Εταιρεία: ALLTOGETHERNOW

Με το Νίκο Βελιώτη.

Γιάννης Αγγελάκας
Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έχοντας πια γευτεί την επιτυχία με τους Επισκέπτες, η οποία εδραίωσε την φήμη του στην μετά-Τρύπες εποχή, ο Αγγελάκας επέστρεψε στο δοξάρι του Νίκου Βελιώτη για ένα δεύτερο άλμπουμ, με συνδετικό κρίκο και πάλι αποκλειστικά το τσέλο του δεύτερου.

Από το εξώφυλλο και μόνο, γίνεται αισθητή η διάθεση για κάτι πιο φωτεινό, πιο προσιτό. Και πράγματι, το Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ; αφήνει τον ήλιο να τρυπώσει μέσα από τις γρίλιες: Το ομώνυμο κομμάτι πλησιάζει τα χωράφια της ποπ, το «Μέσα στην Άγρια Δύση» έχει ρυθμό και μελωδία στο ρεφρέν, το «Όπως ξυπνούν οι εραστές» είναι ένα συγκινητικό, τρυφερό τραγούδι. Στα θέματά του, ο Αγγελάκας το παρακάνει κάπως με τη φύση (θάλασσες, δάση, σύννεφα, ποτάμια, ωκεανοί...), ωστόσο καταφέρνει πάντα να κρατήσει ένα ποιοτικό ελάχιστο. Τα μόνα «φάουλ» έρχονται όταν ο ακροατής αισθάνεται τον Βελιώτη να του λέει «μπορώ να τα κάνω όλα με το τσέλο και το λάπτοπ μου». Έτσι, το «Μέσα στη θάλασσα» π.χ. από ένα σημείο και μετά θυμίζει «εργοστασιακή» μουσική για ντοκιμαντέρ, ενώ η πρωτόγονη electronica του «Το ξέρουν τα ποτάμια», οδηγεί σε ένα αμφίβολης αισθητικής αποτέλεσμα.

Το Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ; δεν είναι χειρότερο άλμπουμ από τις Ανάσες των Λύκων. Μπορεί να του λείπει το στοιχείο της έκπληξης που προκάλεσε εκείνος ο δίσκος, αποτελεί όμως τη φυσική και φωτεινή συνέχειά του.

  1. Γκρράουνγκ
  2. Πότε Θα Φτάσουμε Εδώ
  3. Μέσα Στα Άγρια Δάση
  4. Μέσα Στη Θάλασσα
  5. Έβλεπα Τη Φωτιά Που Ερχόταν Καταπάνω Μου
  6. Όπως Ξυπνούν Οι Εραστές
  7. Η Σιωπή Είναι Θηρίο
  8. Ωκεανός
  9. Θέλω Να Είμαι Η Μουσική
  10. Το Ξέρουν Τα Ποτάμια

LOGIN