ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Ραδιοπειρατής
Χρονολογία: 2003
Εταιρεία: FM RECORDS

Μουσική: Kωστής Μαραβέγιας

Στίχοι: Νίκος Αλιμπέρτης, Κωστής Μαραβέγιας

Eρμηνεία: Κωστής Μαραβέγιας.

Κωστής Μαραβέγιας
Ραδιοπειρατής
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μουσικός ανήσυχος και ταξιδεμένος· Αφυπνισμένος πολίτης του κόσμου· Τραγουδιστής με φωνή αισθαντική· Ο Κωστής Μαραβέγιας είχε από νωρίς ένα άκρως γοητευτικό μείγμα καλλιτεχνικής βάσης. Το υλικό όμως που παρουσίασε στον πρώτο του προσωπικό δίσκο (αφού ο ίδιος βγήκε από τους X-Darawish), σταματάει στις καλές προθέσεις.

Mε ένα παιδικό εξώφυλλο, αρκετά κλισέ (αλαργινά καράβια, φάροι μέσα στην ομίχλη, ταξίδια, όνειρα), υποτυπώδεις μελωδίες που εύκολα ξεχνάς και «ψυχρή» παραγωγή, ο δίσκος διαθέτει όλα τα στοιχεία μιας άγουρης, φοιτητικής θα τολμούσαμε να πούμε κατάθεσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο δίσκο δεν υπάρχουν εδώ κι εκεί όμορφες στιγμές, όπως το «Χάρτινο σκαρί» ή το “Bombe”, που μεταδίδει μια αφύπνιση. Το «Σαν ταξιδιώτης» είναι ένα ωραίο ζεϊμπέκικο με μπαγλαμαδάκι, το οποίο όμως δεν ταιριάζει στη φωνή του Μαραβέγια, καθώς η απαλή του ερμηνεία στα κουπλέ θυμίζει ελαφρώς …Σάκη Ρουβά!

Στο τελευταίο, ομώνυμο τραγούδι, ο Μαραβέγιας απευθύνει χαιρετισμούς και ευχαριστεί τον κόσμο που στάθηκε κοντά του τα τελευταία 5 χρόνια. Μπορείτε να σκεφτείτε άλλον καλλιτέχνη που να μπήκε στη δισκογραφία με απολογισμούς και επετείους; Το σίγουρο είναι ότι τίποτα σε αυτό το άλμπουμ δεν προμηνύει την επιτυχία που θα γνώριζε στο μέλλον ο Μαραβέγιας, έστω κι αν ο ίδιος δείχνει να είναι ένας πολύ συμπαθητικός τύπος.

 1. Πειρατικό
 2. Ονειρεύεσαι
 3. Μια Eυχή
 4. Αγάπη Mόνη
 5. Είκοσι Zωές
 6. Χάρτινο Σκαρί
 7. Ράδιο-Γένοβα
 8. Bombe
 9. Το Όνειρο
 10. Να Μη Λυγάς
 11. Σαν Ταξιδιώτης
 12. Ραδιοπειρατής

LOGIN