ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Secret In The Dark
Χρονολογία: 2014
Εταιρεία: ARCHANGEL

Monika
Secret In The Dark
Της Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Παρά τη χλιαρή υποδοχή που επιφύλαξε μια μεγάλη μερίδα του κοινού στο Exit, η Monika συνέχισε να γνωρίζει επιτυχία και μετά από αυτό. Το Ε.P. Primal (2013) δεν απογοήτευσε, ενώ ακολούθησε η περίφημη συναυλία στο Ηρώδειο και το πρώτο της live στο Μανχάταν.

Στο Secret Ιn Τhe Dark, η ίδια δεν επιλέγει το δρόμο της εύκολης λύσης. Εγκαταλείποντας τις μπαλάντες και την αύρα μιας indie/folk τραγουδοποιού, χτίζει τα κομμάτια της πάνω σε μια βάση από synths και funky μπασογραμμές, βασιζόμενη στον παραγωγό της, Homer Steinweiss (ντράμερ των Dap Kings), στον οποίο φαίνεται να είπε «έλα και άλλαξέ με». Στο εθιστικό ομώνυμο κομμάτι που βρήκε σταθερή θέση στα playlists του ραδιοφώνου ανακαλύπτει τον groovy εαυτό της (με μια επιρροή από “Superstition”), ενώ το “Shake your hands” (feat. Andrew Wyatt) είναι ένα πετυχημένο electropop πείραμα.

Από εκεί και μετά, η φανταχτερή παραγωγή πασχίζει να φυτέψει ενδιαφέρον σε ένα ως επί το πλείστον άγονο έδαφος. Από τους τίτλους και μόνο, προδίδεται μια έλλειψη φαντασίας στους στίχους. H επιρροή του McCartney στο “Give us wings” λειτουργεί σαν ένα ωραίο ακουστικό διάλειμμα και ίσως το “Stripping” να πετυχαίνει μια γοητευτική synthpop μελαγχολία, όμως το υπόλοιπο υλικό είναι από μέτριο έως αδιάφορο. Κι όσο ο δίσκος προχωράει, τόσο εσύ αισθάνεσαι οτί ακούς σκόρπια τραγούδια χωρίς συνοχή.

Όσον αφορά στον «εκμοντερνισμό» της Monika, αποστολή εξετελέσθη. Για δεύτερη συνεχόμενη φορά όμως, η άψογη παραγωγή μοιάζει περισσότερο με καμουφλάζ ενός μέτριου υλικού, το οποίο σε λίγες μόνο περιπτώσεις στέκεται στο ύψος που η ίδια η δημιουργός έχει θέσει με το ντεμπούτο της.

1. Ιntro
2. Babyboy
3. Shake Your Hands
4. Secret in the Dark
5. Οne More
6. Lonely Word
7. We Came Into This World (To Beat Them)
8. Give Us Wings
9. Stripping
10. Take Me With You
11. Get Off My Way
12. Gave You My Soul

LOGIN