ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Σερενάτες
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: MINOS

Στίχοι: Λ. Παπαδόπουλος

Eρμηνεία: Μ. Φαραντούρη.

Μίκης Θεοδωράκης
Σερενάτες
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Σερενάτες του 1998 βρίσκουν τον Μίκη Θεοδωράκη να ψαχουλεύει τα συρτάρια του, αναζητώντας κομμάτια σε στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου που είχε μελοποιήσει παλιότερα. Η τάση του να μην αφήνει κανένα παλιό τραγούδι ακυκλοφόρητο, τον οδηγεί για πολλοστή φορά σε έναν μέτριο δίσκο, ο οποίος όμως δεν «λερώνει» την φήμη του.

Κι αυτό γιατί οι καλές στιγμές εδώ είναι αρκετές: Το «Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν», γνωστό από μια παλιά εκτέλεση του Παύλου Σιδηρόπουλου, γίνεται πιο λυρικό και μεγαλοπρεπές με τη Φαραντούρη, το «Ένα τραγούδι αλλιώτικο» πατά στη δημοτική μουσική με όμορφη μελωδία και η τζαζ ατμόσφαιρα του «Τέρμα η μιζέρια» προσθέτει στον πίνακα μια μοντέρνα πινελιά. Ενώνοντας τις τελείες, ο Γιάννης Σπάθας πετυχαίνει μια πιο άρτια ενορχήστρωση σε σχέση με άλλες του απόπειρες στο θεοδωρακικό έργο, απεκδυόμενος το ροκ παρελθόν του, φλερτάροντας σε σημεία με ένα γαλήνιο easy listening.

Ένα χρόνο μετά, το 1999, ο Θεοδωράκης δίνει στο Σύνταγμα μια μεγάλη δωρεάν συναυλία διαμαρτυρίας για τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, που τονώνει ξανά τη σχέση του με τον λαό. Όπως μαρτυρούν οι φτωχές πωλήσεις που σημείωσαν οι ήπιες Σερενάτες όμως, ο κόσμος αγκαλιάζει κυρίως το σύνολο της προσφοράς του και όχι τις νέες κυκλοφορίες του.

1. Τα Μάγια
2. Ένα Φεγγάρι Αλλόκοτο
3. Ένα Τραγούδι Αλλιώτικο
4. Κάποτε Θα Έρθουν Να Σου Πουν
5. Σε Ποια Πελάγη
6. Τέρμα Η Μιζέρια
7. Ερωτικό
8. Ήσουνα Παράπονο
9. Με Τα Μαύρα Μάτια Σου
10. Αλάτι
11. Στου Σιφνιού Το Μπαρ
12. Δεν Θέλω Πια

LOGIN