ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Στενές Επαφές Με 3ς Τύπους
Χρονολογία: 1998
Εταιρεία: FM RECORDS

Ημισκούμπρια
Στενές Επαφές Με 3ς Τύπους
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στις Στενές Επαφές Με 3ς Τύπους, τα Ημισκούμπρια παραμένουν πιστοί σε αυτό που κάνουν καλά, σκαρώνοντας εξαιρετικά beats (όπως στο «Αθήνα-Σαλονίκη με μια παπουτσοθήκη») και επιδεικνύοντας τη στιχουργική τους ευφυία χωρίς σημάδια κούρασης. Η «Μαγική Τσατσάρα» σημειώνει επιτυχία, το «Μ.Ε.Θ. στο Βολάν» επίσης ξεχωρίζει, ενώ το «Δημόσιο Forevah» ταυτίζει τα Ημισκούμπρια με τους A.M.A.N., σε ένα κύμα σάτιρας που προβάλλει το χάλι της Ελλάδας στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού».

Το αρνητικό που μπορεί κανείς να καταλογίσει σε αυτή την κατάθεση, είναι ότι αδυνατεί να κατακτήσει κάτι που δεν είχε ήδη κατακτηθεί με το Ο Δίσκος Που Διαφημίζετε μόλις ένα χρόνο πριν. Γενικότερα, αυτό που μπορεί να πει κανείς είναι ότι ο Δημήτρης Μεντζέλος, ο Μιθριδάτης και ο Πρύτανης κινήθηκαν γρήγορα στα πρώτα χρόνια της δισκογραφικής τους πορείας – κάτι που ίσως δεν τους επέτρεψε να φανερώσουν μεγάλα σημάδια εξέλιξης.

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι με τη συμμετοχή τους στη διαφήμιση του Milko και τη μαζική επιτυχία που απολάμβαναν πλέον, από τις Στενές Επαφές και μετά τα Ημισκούμπρια άρχισαν να λογαριάζονται ως ένα mainstream συγκρότημα. Ωστόσο επρόκειτο για ένα mainstream ενωτικό, που συνέδεε αυτούς που άκουγαν σκυλάδικά με αυτούς που άκουγαν Τρύπες, επιστρατεύοντας αληθινό ταλέντο και ευφυία.

 1. Στενές Επαφές Με 3ς Τύπους (Εισαγωγή)
 2. Η Μαγική Τσατσάρα
 3. Στο Σταθμό Του Μονάχου (1)
 4. Μ.Ε.Θ. Στο Βολάν
 5. Δημίσιο Forevah
 6. Καθυστέρηση
 7. Χορεύοντας Με Το Λίπος
 8. Jack Douglas
 9. Εμπενίζερζ
 10. Σοκολάτα Μέλο
 11. Σουτιενάκι…Δικέ Μου
 12. Προφυλακτικών Εγκώμιο
 13. Σκληροπυρινική Πιπίλα
 14. Αθήνα-Σαλονίκη Με Μια Παπουτσοθήκη
 15. Στο Σταθμό Του Μονάχου (2)
 16. Παραμένουμε Μουρλοί (Ελεκτροπληξία Μιξ)
 17. Dreez In Spaaace (Εξαγωγή)

LOGIN