ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Σούπερ Στέλλα
Χρονολογία: 1999
Εταιρεία: PLANETWORKS

Κ Βήτα
Σούπερ Στέλλα
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα του Σούπερ Στέλλα γίνεται σαφές ότι ο Κ. Βήτα επιστρέφει στην electronica, κλείνοντας (προσωρινά) την πόρτα στο νεοκυματικό πνεύμα που χαρακτήρισε τις τελευταίες καταθέσεις των Στέρεο Νόβα και τον δίσκο με την Πόπη Αστεριάδη. Η techno και η ambient είναι γνώριμα φρούτα για εκείνον – ωστόσο ακούγεται πρόθυμος να εξελιχτεί μέσα σε αυτά, με ηχητικά εφέ, χατζιδακικά samples, παχιά beats, δυνατά μπάσα, διάθεση για περιπέτεια.

Στιχουργικά δεν βρίσκεται σε μεγάλη φόρμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι σε αυτό το πρώτο του «κανονικό» σόλο άλμπουμ, ο Βήτα βρίσκει μια καινούργια φωνή, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Περνώντας από το spoken word στο κανονικό τραγούδισμα, στα «Η δύναμη της αγάπης» και «Στέλλα» καταθέτει υπέροχα εύθραυστες ερμηνείες, οι οποίες συμπληρώνουν ένα αναπόσπαστο από εδώ και στο εξής στοιχείο της καλλιτεχνικής του ταυτότητας.

Την ίδια στιγμή, με μια «κλειστή» ως επί το πλείστον τραγουδοποιία και αχρείαστα μεγάλη διάρκεια σε ορισμένα ορχηστρικά κομμάτια, το Σούπερ Στέλλα δεν βρίσκει νήμα σύνδεσης με το ευρύ κοινό, ικανοποιώντα έτσι κυρίως τους ένθερμους ακροατές του Βήτα από την εποχή των Στέρεο Νόβα.

 1. Δις Λεξία
 2. Οπαλίτα
 3. Ο Μεγάλος Ουρανός
 4. Το Παιδί
 5. Γκάου Μπίου
 6. Μπλόκο
 7. Pornostar
 8. Mε Τα Ακουστικά Μου Στην Αιωνιότητα
 9. Η Δύναμη Της Αγάπης
 10. Η Μεγάλη Απόδραση
 11. Στέλλα
 12. Ραντεβού Στον Μπακάκο
 13. Οι Γερανοί

LOGIN