ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Τα Ζωντανά
Χρονολογία: 2004
Εταιρεία: LYRA

Στίχοι: ποίηση Tristan Corbiere (Ι1), ποίηση Χρήστου Μπράβου (Ι5, Ι11), ποίηση Γιάννη Ζαρκάδη (Ι7), παραδοσιακοί (ΙΙ1), Paul Simonon (II9)
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος (Ι2), παραδοσιακή (ΙΙ7), Paul Simonon (II9).

Θανάσης Παπακωνσταντίνου
Τα Ζωντανά
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Από τις αρχές του 2003 (και με φόρα από τη μεγάλη αίσθηση που είχαν προκαλέσει ο Βραχνός Προφήτης και η Αγρύπνια), ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ξεκινά μια σειρά εμφανίσεων που κρατά αρκετά χρόνια και γνωρίζει μεγάλη απήχηση. Ένα μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου εκείνων των συναυλιών αποτυπώνεται στο διπλό άλμπουμ Τα Ζωντανά, το οποίο αποδίδεται εξίσου στον ίδιο αλλά και στους Λαϊκεδέλικα, την πολυμελή μπάντα που τον συνοδεύει.

Το άλμπουμ εστιάζει, όπως είναι αναμενόμενο, σε συνθέσεις από τους δύο προαναφερθέντες δίσκους, αποτυπώνοντας τον τρόπο με τον οποίο οι Μπάμπης Παπαδόπουλος, Αλέξης και Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης, Δημήτρης Μπασλάμ, Δημήτρης Μυστακίδης, Φώτης Σιώτας και Παντελής Στόικος παίζουν δημιουργικά με τις συνθέσεις, δίνοντάς τους νέες διαστάσεις μέσα από αυτοσχεδιαστικά/σολιστικά μέρη. Εδώ γίνεται και μια από τις πρώτες δισκογραφικές καταγραφές της ηθοποιού και ερμηνεύτριας Μάρθας Φριντζήλα, η οποία δίνει με την πληθωρικότητα της φωνής της νέο ενδιαφέρον σε κάποια τραγούδια και γίνεται η αγαπημένη του κοινού.

Παρότι οι εκτελέσεις δεν ξεπερνούν εκείνες των δίσκων και παρότι το διονυσιακό κλίμα που επικρατεί στις συναυλίες του Παπακωνσταντίνου εκείνη την περίοδο δεν είναι δυνατόν να διασωθεί ατόφιο, Τα Ζωντανά έχουν αξία που ξεπερνά εκείνη του ντοκουμέντου. Σπάνια, άλλωστε, απαντάται στην ελληνική δισκογραφία ζωντανή ηχογράφηση που να απέχει τόσο πολύ από τη συνήθως διεκπαιρεωτική λογική ανάλογων κυκλοφοριών.

I
1. Αγρύπνια
2. Σαμπάχ (ερμηνεία Φώτης Σιώτας)
3. Στη Φωτιά (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
4. Ούτε Τριγμός, Ούτε Λυγμός
5. Ήμερος Ύπνος
6. Ενύπνιο
7. Να Βγαίνεις Απ' Το Όνειρο
8. Σ' Αφήνω Γεια
9. Rua Da Bella Vista (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
10. Τειρεσίας
11. Α. Μάνθος 


II
1. Κάλαντα (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
2. Όνειρο
3. Παλιά Πληγή
4. Οι Γριές (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
5. Βάλε Κρασί
6. Έρημα Κορμιά (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
7. Βάρκα Μου Μπογιατισμένη (ερμηνεία Μάρθα Φριντζήλα)
8. Άστρο Του Πρωινού
9. The Guns Of Brixton (ερμηνεία Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης)

LOGIN