ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Ταξιδιώτης
Χρονολογία: 1990
Εταιρεία: PHILIPS

Στίχοι: Δ. Μούτσης

Eρμηνεία: Ν. Μούσχουρη.

Δήμος Μούτσης
Ταξιδιώτης
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το άλμπουμ Ταξιδιώτης είναι μετέωρο στη δισκογραφία του Μούτση. Όχι μόνο επειδή μπήκε σαν «σφήνα» μεταξύ δίσκων στους οποίους ήταν στιχουργός και ερμηνευτής, αλλά και επειδή δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικό του ύφους του.

Η αριστοκρατική, άψογη φωνή της Νανάς Μούσχουρη φέρνει εξαρχής μιαν άλλη αύρα, όπως βέβαια και οι ενορχηστρώσεις. Με εξαίρεση το «Όλα είναι θέμα τιμής» που έχει στηθεί πάνω σε ροκ μπάντα, η μουσική διέπεται από μια μεγαλοπρέπεια, με χορωδιακά μέρη και έγχορδα, ενώ κάπου εκεί τη θέση του ψάχνει να βρει και το μπουζούκι. Το «Αν μ’ αγαπάς κι αν σ’ αγαπώ» είναι εντελώς χατζιδακικό, το συμπαθητικό «Ταξιδιώτης του παντός» θα ταίριαζε να ακουστεί από τα μπουκωμένα ηχεία ενός πλοίου και το ρεφρέν του «Ένα τραγούδι χωρίς λόγια» έχει κάτι από “Hey Jude”. Όλα αυτά, πιθανόν να οδηγούσαν σε καλύτερο αποτέλεσμα αν δεν «λερώνονταν» από μια παραγωγή χαρακτηριστική της εποχής, με ηχοχρώματα βουτηγμένα στο συνθεσάιζερ.

Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Μούτση στον Ταξιδιώτη είναι ότι αντιγράφει τον εαυτό του. Ο τρόπος πάντως με τον οποίο προσπαθεί να γίνει δωρικός, τον οδηγεί σε ένα μέτριο, κρύο και παλιομοδίτικο αποτέλεσμα.

  1. Έφυγε Το Καλοκαίρι
  2. Ταξιδιώτης Του Παντός
  3. Αν Μ’ Αγαπάς Κι Αν Σ’ Αγαπώ
  4. Νυχτερινό Ζεϊμπέκικο
  5. Ένα Τραγούδι Χωρίς Λόγια
  6. Τα Σήμαντρα
  7. Για Να Σ’ Ονειρευτώ
  8. Όλα Είναι Θέμα Τιμής
  9. Το Όνειρο

LOGIN