ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Τέλσον
Χρονολογία: 1996
Εταιρεία: FM RECORDS

Μουσική: Στέρεο Νόβα

Στίχοι: Κ. Βήτα.

Στέρεο Νόβα
Τέλσον
Του Βαγγέλη Πούλιου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Στο Τέλσον οι Στέρεο Νόβα αλλάζουν αρκετά. Καταρχάς προσχωρούν στον… ψηφιακό μοντερνισμό, με τα ηλεκτρονικά τους να αποκτούνε μια υφή που μπορούμε ακόμα και σήμερα να αποκαλέσουμε σύγχρονη. Ταυτόχρονα επιλέγουν να αφεθούν στις ηχητικές τους περιπλανήσεις. Έτσι, φτάνουν σε τοπία ερημικά, όπου η μουσική τους ηχεί κάπως πιο αποστασιοποιημένη, με μια «ασφαλή» απόσταση ενατένισης από τα όσα περιγράφει. Η σποραδικότητα της λεκτικής αφήγησης (όπως και το ίδιο το μήνυμά της), επιτείνει το όλο κλίμα.

Το Τέλσον είναι, λοιπόν, ένας εξερευνητικός δίσκος. Κάτι που έχει μια αξία από μόνο του, καθώς οι Στέρεο Νόβα, μετά από 3 επιτυχημένα άλμπουμ, αποφασίζουν να σπάσουν τα καλούπια που έχουν μέχρις στιγμής δημιουργήσει και να αναζητήσουν κάτι καινούργιο· όχι ριζικά διαφορετικό, αλλά πάντως αρκετά διαφοροποιημένο. Αυτό χαρίζει στο δίσκο τους ανοιχτούς του ορίζοντες.

Την ίδια στιγμή, η μουσική τους επιμένει να γίνεται προσωπική, να δίνει στον ακροατή της τη δυνατότητα να ταυτιστεί μέσα της. Τούτη, άλλωστε, είναι μια ποιότητα η οποία ενυπάρχει στο σύνολο της δισκογραφίας τους και που –μέσα στην υποκειμενικότητά της– περιγράφει τη μουσική τους καλύτερα από τις όποιες μουσικολογικές ταξινομήσεις. Ο «Άτλας», το «Δύο» και το «Λιγότερο Απ’ Αυτό» είναι κάποιες από τις στιγμές που ξεχωρίζουν σε ένα γενικώς πλούσιο άλμπουμ.  

  

CD1

 1. Τέλσον
 2. Μάθημα
 3. Λ-8
 4. Γιες Ιτ Ιζ
 5. Άτλας
 6. Οκτώβριος
 7. Όνομα
 8. Με Θέλεις, Χωρίς Εσένα
 9. Λιγότερο απ’ αυτό
 10. Εθάμ

CD2

 1. Σκάλα
 2. Σάμπ
 3. Το Μπλε Δωμάτιο
 4. Τιβι-Ο
 5. Κιβώτιο
 6. Ατάρι
 7. Σώμα
 8. Ντισκοτέκ
 9. Δύο
 10. Γυάλινη Γη

LOGIN