ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Θρίλερ
Χρονολογία: 2006
Εταιρεία: LEGEND

Νίκος Καρβέλας
Θρίλερ
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μετά από περισσότερα μέτρια άλμπουμ απ’ όσα θα μπορούσε να αντέξει ακόμα και ο πιο φανατικός θαυμαστής του, αλλά και ένα διάστημα γόνιμης απουσίας, με το Θρίλερ ο Νίκος Καρβέλας επιστρέφει σε έναν πραγματικά καλό εαυτό. Xωρίς εκπτώσεις στον αριθμό των μουσικών του, κατακτά έναν γεμάτο, «επαγγελματικό» mainstream ροκ ήχο, τον οποίο υπερασπίζεται με τα καλύτερά του τραγούδια από την εποχή του Εμείς.

Αυτό που διαθέτει το συγκεκριμένο άλμπουμ σε αντίθεση με προηγούμενα, είναι μια προσοχή στη λεπτομέρεια: η μελωδία και το σόλο του organ στο εξαιρετικό ομώνυμο κομμάτι, το άρπισμα της κιθάρας στο «Αννίτα», η στρογγυλή μελωδία του «Μια θλίψη μαγική», τα ντουμπλαρισμένα φωνητικά που ο ίδιος ο Καρβέλας κάνει στον εαυτό του και βέβαια ολόκληρο το «Βαριέμαι», που είναι ούτε λίγο ούτε πολύ το τραγούδι της ωριμότητάς του, αποτελούν κομμάτια ενός προσεγμένου παζλ. Δεν λειτουργούν όλα τα τραγούδια το ίδιο καλά, υπάρχει όμως ένα ξαναγεννημένο πάθος που αποζημιώνει. Kαι ένα εξώφυλλο που, για τα δεδομένα του Καρβέλα, κάνει τη διαφορά.

Χωρίς ζωντανές εμφανίσεις, συνεντεύξεις ή άλλες κινήσεις προώθησης και χωρίς τη γνωστή του τάση να προκαλεί, ο Καρβέλας φτιάχνει έναν από τα πιο τίμια άλμπουμ της ύστερης πορείας του. Δυστυχώς όμως το Θρίλερ δεν ακούστηκε όσο θα του άξιζε, ίσως επειδή η νεώτερη γενιά στην οποία απευθύνθηκε ο ήχος του είχε συνδέσει πια το όνομα «Καρβέλας» με την ευτέλεια.

 1. Βαριέμαι
 2. Αγρίμι
 3. Θρίλερ
 4. Μελαγχολικό Κορίτσι
 5. Γιατί Να Μη Γίνεται
 6. Πτώματα
 7. Μια Θλίψη Μαγική
 8. Χριστέ
 9. Κανείς
 10. Αννίτα
 11. Libido
 12. Mικρόβιο

LOGIN