ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

10
ratenow
Τι Άλλο Να Πεις Πιο Απλά
Χρονολογία: 1990
Εταιρεία: HARVEST/EMI

Μουσική: Μ. Ξυδούς, Φ. Πλιάτσικας Π. Νταβέλος

Στίχοι: Φ. Πλιάτσικας, Mπ. Στόκας, Μ. Ξυδούς,  Δ. Κάστορας.

Πυξ Λαξ
Τι Άλλο Να Πεις Πιο Απλά
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Δύο φίλοι από τα χρόνια του σχολείου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας, στέλνουν ένα ντέμο στην δισκογραφική εταιρεία EMI, στα γραφεία της οποίας γνωρίζονται με τον παραγωγό Μάνο Ξυδούς. Οι τρεις τους θα αποτελέσουν, για τα επόμενα 15 περίπου χρόνια, τον πυρήνα των Πυξ Λαξ.

Το ντεμπούτο της μπάντας είναι ένα τυπικό άλμπουμ της κατηγορίας του, με σαφή προτίμηση στις ποπ και ροκ φόρμες, όπως αυτές ασκήθηκαν κατά τη δεκαετία του 1980 στην Ελλάδα. Υπάρχει μια αθωότητα (ή και αφέλεια) αλλά και ενίοτε φρεσκάδα στη γραφή των Πλιάτσικα και Ξυδούς, ενώ η φωνή του Στόκα, αν και δεν διαθέτει ακόμα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση, αποτελεί εν δυνάμει σημαντικό όπλο για το γκρουπ. Τα αξιόλογα τραγούδια του άλμπουμ κυμαίνονται από τις μπαλάντες («Πάλι Φεύγω») στο ηλεκτρικό ροκ α λα-Βασίλης Παπακωνσταντίνου («Καλέ Μου Μπάσταρδε Ήρωα»), με την επιτυχία «Με Στέλνεις» να αντιπροσωπεύει την πιο ανάλαφρη πλευρά του γκρουπ.

Υπάρχει ευθύτητα στους στίχους τούτων των πρωτόλειων τραγουδιών, με τη θεματολογία τους να αγγίζει τις ερωτικές και μετεφηβικές αναζητήσεις, χωρίς να απουσιάζουν και κάποιες κοινωνικές και πολιτικές αναφορές. Ο μελωδικός τομέας, όμως, διακρίνεται από ανωριμότητα σε αρκετά σημεία και συχνά αδυνατεί να μετουσιώσει εποικοδομητικά τις όποιες ιδέες.

Συνολικά, εδώ οι Πυξ Λαξ παρουσιάζουν ένα ακόμα ασχημάτιστο, αλλά και με προοπτικές, πρόσωπο.

 1. Με Στέλνεις
 2. Πως Σε Μισώ
 3. Θέλω Κάτι Ν’Αλλάξω
 4. Ξανά
 5. Χίλιοι Θεοί
 6. Μαρα-Μπού
 7. Αφορμή
 8. Ψάχνω Τη Νύχτα
 9. Πάλι Φεύγω
 10. Εσύ Δεν Είσαι Εσύ
 11. Καλέ Μου Μπάσταρδε Ήρωα
 12. Προσωπική Αναζήτηση
 13. Τι Άλλο Να Πω Πιο Απλά

LOGIN