ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Τι Θα Πει Ζωή
Χρονολογία: 2003
Εταιρεία: ΑΚΤΗ/SONY

Στίχοι: Στ. Κοτσώνη, Γ. Σιδερής, Ν. Λαπαθιώτης, Ορφ. Περίδης, Ηλ. Κατσούλης, Ν. Μπάκας, Γ. Θεοδωρόπουλος, Ν.Κανάκης, Αλ.Παπαδιαμάντης.

Ορφέας Περίδης
Τι Θα Πει Ζωή
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Η πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα κύλησε αμήχανα για πολλούς από τους λεγόμενους «έντεχνους» δημιουργούς που πρωταγωνίστησαν στα ‘90s. Ο Ορφέας Περίδης, πάντως, με τον πρώτο του δίσκο αυτής της περιόδου δείχνει ότι κρατάει ακόμα καλά.

Υπάρχει μια οικεία ταπεινότητα σε τούτο το υλικό, που έρχεται σε αντίθεση με την αγέρωχη στάση του τραγουδοποιού στη φωτογραφία του εξωφύλλου. Ούτως ή άλλως χαμηλών τόνων φωνή, ο Περίδης εδώ αναζητά έμπνευση στα μικρά και συχνά απαρατήρητα στιγμιότυπα της ζωής, αναζητώντας μιαν εσωτερική γαλήνη. Επιλέγει για πρώτη φορά να εμπιστευθεί κυρίως στίχους άλλων· εδώ εκκινεί και η συνεργασία του με τον στιχουργό Γιώργο Σιδερή, η οποία θα καρποφορήσει για χρόνια στη συνέχεια.

Το Τι Θα Πει Ζωή προσθέτει μερικά ακόμα κελαρυστά τραγούδια στο ρεπερτόριο του τραγουδοποιού –τραγούδια που δεν ευτύχησαν, όμως, στο να αποκτήσουν έρεισμα στο μεγάλο κοινό, όπως τα παλαιότερα. Ξεχωρίζουν το θεοδωρακικό λαϊκό «Δρομολόγιο», ο φέρων αρώματα Dire Straits και Pink Floyd «Φάρος», η... σκιώδης «Σκιά». Τίποτα δεν υστερεί κραυγαλέα, εκτός ίσως του «Η Συναυλία Τέλειωσε», που θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για τη θέση της πιο αδιάφορης σύνθεσης στη δισκογραφία του Περίδη.

Το Τι Θα Πει Ζωή είναι ένα άλμπουμ που συνεχίζει συνετά την πορεία του Ορφέα Περίδη, προσπαθώντας να απαντήσει το μεγάλο ερώτημα που θέτει ο τίτλος του με 12 ταπεινά στιγμιότυπα. Αποτελεί την τελευταία του δισκογραφική συνεργασία με τον Θύμιο Παπαδόπουλο, τον παραγωγό και μουσικό που στάθηκε δίπλα του ανελλιπώς από το ντεμπούτο του κιόλας.

 1. Τι Θα Πει Ζωή
 2. Αυτός Που Πάει Τη Ζωή
 3. Φυλακή
 4. Δρομολόγιο
 5. Φάρος
 6. Μαστιχόδεντρο
 7. Λιβελούλα (μουσική Ορφ. Περίδης & Ν. Μπάκας)
 8. Η Σκιά
 9. Ξάνθη
 10. Εικόν’ Αχειροποίητη
 11. Πολύ Αγαπώ Πολύ Πονώ
 12. Η Συναυλία Τέλειωσε

LOGIN