ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
To Άρωμα Της Αμαρτίας
Χρονολογία: 1996
Εταιρεία: COLUMBIA

Νίκος Καρβέλας
To Άρωμα Της Αμαρτίας
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έφταιγε ο Καρβέλας που έγραφε σκυλάδικα, για τον βάλουμε στην ηλεκτρική καρέκλα, ή ο κόσμος που τα άκουγε; Στα μέσα των 90’s, ο μεγαλύτερος Έλληνας hitmaker της εποχής του παραδόθηκε ολοκληρωτικά στην ευτέλεια, εκφράζοντας όχι τον υπόκοσμο, αλλά τους νεόπλουτους Έλληνες που διασκέδαζαν στις  πίστες.

Με σταθερό συνεργάτη πια στα έγχορδα τον Γιάννη Λιονάκη, στο Άρωμα Της Aμαρτίας φτιάχνει ξανά μοντέρνα λαϊκά κομμάτια με επαναλαμβανόμενα ρεφρέν που κολλάνε στο μυαλό. «Το κρεβάτι» είναι χαριτωμένο, όπως και το «Βρε κουτό» (ντουέτο με τη Βίσση), που περιγράφει τις τριβές ενός ζευγαριού το οποίο έχει χωρίσει αλλά αγαπιέται. Ο πήχης της αισθητικής πάντως είναι και πάλι χαμηλά, κυρίως στους στίχους, με το μπαστάρδεμα ροκ-λαϊκού να είναι αδιέξοδο και τα τραγούδια να ακούγονται σαν να γράφτηκαν με τη μέθοδο του αυτόματου πιλότου. Τα ηθελημένα γελοία videoclips που φτιάχτηκαν για τον δίσκο, όπως και ο τελευταίος στίχος που ακούμε («κι αν δε σας άρεσε, εγώ σας αγαπώ/ και όσο κι αν με θάβετε, σας συγχωρώ»), πιθανότατα ήταν για τον Καρβέλα ενδείξεις αυτοσαρκασμού και αυτογνωσίας.

Η μάζα είχε αντίθετη άποψη: To Άρωμα Της Aμαρτίας έγινε πλατινένιο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρόκειται για αξιόλογο άλμπουμ – και η απόδειξη είναι ότι, παρά την επιτυχία τους, τα τραγούδια αυτά σήμερα δεν παίζονται πουθενά.

 1. Σε Σκέφτομαι
 2. Όλα Είσαι
 3. Τίποτα Χωρίς Εσένα
 4. Βρε Κουτό (feat. Άννα Βίσση)
 5. Το Άρωμα Της Αμαρτίας
 6. Το Κρεβάτι
 7. Λυπήσου Με (Έλα-Έλα)
 8. Καίγομαι
 9. Κι Εσύ Θα Με Θέλεις
 10. Ζωολογικός Κήπος
 11. Επίλογος

LOGIN