ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Το Κόλπο
Χρονολογία: 1987
Εταιρεία: CBS

Μουσική-Στίχοι-Ερμηνεία: Αντ. Μικρούτσικος

Αντρέας Μικρούτσικος
Το Κόλπο
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Έχοντας την κεκτημένη ταχύτητα του οδηγού που «περνάει με κόκκινο», ο Αντρέας Μικρούτσικος συνεχίζει δυναμικά με το Κόλπο. Παρουσιάζοντας αξιοζήλευτες μελωδίες, κεφάτες ενορχηστρώσεις και ευαισθησία, αποδίδει στα ελληνικά τα electropop ακουσματά του, έστω και χωρίς χωρίς κάποιο hit που να ορίζει τα trends της εποχής, όπως ήταν το «Χαμένο νησί» ένα χρόνο πριν...

Βέβαια το Κόλπο είναι ένα άλμπουμ που πρέπει να «συγχωρέσεις» πριν το αγαπήσεις, καθώς κουβαλάει όλη την αφέλεια της ελληνικής ποπ  – και όχι μόνο στιχουργικά: Το «Σ’ αγαπάω» π.χ. παραείναι πρόχειρο για το δίσκο ενός επώνυμου δημιουργού, η δε heavy metal αύρα του «Στο Δρόμο» (τραγουδάει η Σοφία Βόσσου) ακούγεται περισσότερο σαν άσκηση ύφους χωρίς να πείθει. Από την άλλη, σε κομμάτια όπως το ομώνυμο, το «Να ζει κανείς ή να μη ζει» ή το «Παντοφλάκια», οι μελωδίες, οι ενορχηστρώσεις και πάνω απ' όλα ο ήχος, βάζουν γκολ από τα αποδυτήρια! Με τα συνθεσάιζερ στην πρίζα, ο Στέφανος Κορκολής συναντά ροκ μουσικούς του Σιδηρόπουλου όπως ο Οδυσσέας Γαλανάκης και ο Αλέκος Αράπης, χωρίς μεγαλοπιάσματα και με ωραίες ισορροπίες.

Ειδικά για τον σημερινό ακροατή, το Κόλπο περιέχει μια επιπλέον vintage γοητεία. Αν μη τι άλλο, καθρεφτίζει τη μόδα μιας εποχής στην οποία ο λόγος του ηχολήπτη και του ενορχηστρωτή είχαν την ίδια βαρύτητα με εκείνον του δημιουργού - και τα studio tricks οδηγούσαν σε ένα συναρπαστικά απρόβλεπτο αποτέλεσμα.

  1. Τό Κόλπο
  2. Γιατί Όλα Αυτά
  3. Σ' Αγαπάω
  4. Στο Δρόμο (ερμηνεία Σοφία Βόσσου)
  5. Στο Μπαρ
  6. Να Ζει Κανείς Ή Να Μη Ζει
  7. Συχνότητες
  8. Ο Φίλος Μου Ο Παντελής
  9. Το Τραγούδι Του Χωρισμού (ερμηνεία Σοφία Βόσσου)
  10. Τα Παντοφλάκια

LOGIN