ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Το Μαγικό Νησί
Χρονολογία: 2005
Εταιρεία: POLYTROPON

Βαγγέλης Γερμανός
Το Μαγικό Νησί
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ως ένας από τους ελάχιστους εκπροσώπους των 80’s που δεν απήλαυσαν κάποιο revival, από τα μέσα των 00’s και μετά ο Βαγγέλης Γερμανός κρατήθηκε καλλιτεχνικά ζωντανός από το έμφυτο coolness του, την ευγένεια και βέβαια τις 5-6 διαχρονικές του επιτυχίες.

Στο Μαγικό Νησί, ένας ψιλοβαρετός ρομαντισμός και μια ταξιδιάρικη διάθεση γίνονται οι πρώτες ύλες ακόμα μιας σειράς τραγουδιών στα οποία οι ρούμπες εναλλάσσονται με τις σάμπες σε χαμηλές εντάσεις. Εν απουσία υλικού αξιώσεων, είναι η ζεστασιά της φωνής του Γερμανού που δημιουργεί το όποιο νήμα συναισθηματικής σύνδεσης με το υλικό. Κατά τα άλλα, ακούμε απόπειρες προσέγγισης του bossa nova/jazz αριστούργηματος "The Girl from Ipanema", σύνθεση του Antônio Carlos Jobim, από τον οποίο ο Γερμανός δανείζεται σε αυτό το δίσκο δύο μελωδίες.

Ακούγοντας το Μαγικό Νησί ως κριτικός, μπορείς να του προσάψεις ένα σωρό αδυναμίες. Σε μια καλοκαιρινή, μεσημεριανή ραστώνη όμως, το άλμπουμ αποτελεί ιδανικό σάουντρακ για ύπνο – και αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγο.

 1. Βάρδα Φουρνέλο Ρούμπα
 2. Το Μαγικό Νησί
 3. Στα Κάστρα Κάτω Απ’ Τ’ Άστρα
 4. Οι Μπαμπουϊνοι
 5. Ρούμπα Σ’ Ένα Βαρκάκι
 6. Χρυσούλα Μωρό Μου
 7. Μες Του Φεγγαριού Το Δίσκο
 8. Μου Τα ‘Χεις Θαλασσώσει
 9. Μοναχούλα
 10. Γάτος Με Καρδιά Σκύλου
 11. Ο Τελευταίος Παράδεισος
 12. Ψαράκι Έξω Απ’ Το Νερό

LOGIN