ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

50
ratenow
Τραγούδια Για Κακά Παιδιά
Χρονολογία: 1986
Εταιρεία: EMI

Μουσική, Στίχοι, Ερμηνεία: Λ. Κηλαηδόνης.

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Τραγούδια Για Κακά Παιδιά
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

«Έχω το γαμημένο το σουξέ και τώρα πρέπει να γράφω τραγούδια για να γεμίσω το δίσκο» είχε σκεφτεί σύμφωνα με δικά του λόγια ο Κηλαηδόνης την περίοδο που έφτιαχνε τα Τραγούδια για Κακά Παιδιά. Αναφερόταν φυσικά στον «Ύμνο των μαύρων σκυλιών», ένα κομμάτι σε ρυθμό σάμπα που έκτοτε θα αποτελούσε την κορύφωση των συναυλιών του - και ένα από τα καλύτερα ελληνικά partyanthemsόλων των εποχών.

Όχι ότι τα υπόλοιπα τραγούδια του δίσκου είναι «γεμίσματα». Από το «Θα κάτσω σπίτι» μέχρι το «ΚΑΚΑΝ ΚΑΚΑΝ» και το «Πάρτε κάνα τηλέφωνο», ο Κηλαηδόνης εδώ είναι γνώριμα αυτοβιογραφικός και απολαυστικός, βρίσκοντας χώρο για ένα τραγούδι που σατιρίζει τη θεοδωρακική επαναστατικόητα («Μασάω τσίχλα»), αλλά και ένα που περιγράφει το τροχαίο του («ΒΗ 4530»).

Αν κάπου υστερεί ο δίσκος, είναι στις μπαλάντες του: Πρώτον γιατί η χρήση του συνθεσάιζερ που υπαγόρευε τότε η γενική τάση εκμοντερνισμού δεν δημιουργεί ένα τόσο καλαίσθητο αποτέλεσμα (ακούστε π.χ. το «Ξανθούλα Νο.2») και δεύτερον γιατί σε κομμάτια όπως το «Αυτές οι καλύτερες μέρες», ο Κηλαηδόνης προσπαθεί να φτιάξει τα καινούργια «Θερινά σινεμά», επαναλαμβάνοντας τον εαυτό του. Ακόμα και μ’ αυτές τις αδυναμίες πάντως, τα Τραγούδια Για Κακά Παιδιά δεν χάνουν το παιχνίδι, όντας το τελευταίο classic στη δισκογραφία του Κηλαηδόνη.

  1. Θα κάτσω σπίτι
  2. ΒΗ 4530
  3. Ο ύμνος των μαύρων σκυλιών
  4. KAKAN KAKAN
  5. Αυτές οι καλύτερες μέρες
  6. Μασάω τσίχλα
  7. Πάρτε κάνα τηλέφωνο
  8. Ξανθούλα Nο 2
  9. Έξη πράγματα
  10. The Fucking Fifties

LOGIN