ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Πάρτυ Στο 13ο Όροφο
Χρονολογία: 1987
Εταιρεία: VIRGIN

Τρύπες
Πάρτυ Στο 13ο Όροφο
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Περνώντας στη μεγάλη πολυεθνική Virgin και βρίσκοντας έναν πιο επιδέξιο ντράμερ στο πρόσωπο του Γιώργου Τόλιου, οι Τρύπες κυκλοφορούν ένα δεύτερο άλμπουμ με μικρές μονάχα αλλαγές στον ήχο τους. Στο παιχνίδι μπαίνουν κάποια κρουστά, το αρμόνιο του Γιώργου Χριστιανάκη (σταθερός συνεργάτης του γκρουπ εφεξής) και μια ακουστική κιθάρα. Το σαξόφωνο του Φλώρου Φλωρίδη που ακούστηκε στον πρώτο δίσκο παραμένει επίσης σε ένα κομμάτι, όμως ο ρόλος όλων αυτών είναι κατ’ ουσίαν συνοδευτικός και δεν επηρεάζει ιδιαιτερα το συνολικό μείγμα. Η ουσιαστική πρόοδος σημειώνεται από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, ο οποίος εξελίσσεται εδώ σε συναρπαστικό κιθαρίστα, αλλάζοντας τρόπους παιξίματος συχνά μέσα στο ίδιο τραγούδι.

Την ώρα πάντως που ο Αγγελάκας αρχίζει να δίνει μια πιο ποιητική διάσταση στους στίχους του, σε ορισμένες περιπτώσεις προσπαθεί να «πάρει επάνω του» με κραυγές και ad libs κομμάτια με αδύναμες συνθέσεις. Τα «Έκτη Αυγούστου», «Η αυτοκρατορία των ανάπηρων» και «Χορός των δειλών» καθιστούν τη δεύτερη πλευρά σαφώς πιο αδύναμη από την πρώτη, κλείνοντας το δίσκο σε χαμηλά επίπεδα έμπνευσης.

Παρ’ όλ’ αυτά, το ομώνυμο του δίσκου κομμάτι αποτελεί την πιο εκρηκτική στιγμή του γκρουπ μέχρι τώρα και το άλμπουμ βοηθά τις Τρύπες να προχωρήσουν, έστω κι αν ακόμα παραμένουν γνωστοί σε μια μικρή μερίδα κοινού.

  1. Πάρτυ Στο 13ο Όροφο
  2. Η Πρώτη Φορά
  3. Άχαρη Μέρα
  4. Η Δικιά Σου Κοντινή Αμερική
  5. Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
  6. Έκτη Αυγούστου
  7. Η Αυτοκρατορία Των Ανάπηρων
  8. Χορός Των Δειλών

LOGIN