ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Τρύπες Στον Παράδεισο
Χρονολογία: 1990
Εταιρεία: VIRGIN

Τρύπες
Τρύπες Στον Παράδεισο

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Του Βύρωνα Κριτζά

Στη δισκογραφία των Τρύπες μπορεί κανείς να ακούσει καθαρά την πρόοδο από δίσκο σε δίσκο – και το Τρύπες στον Παράδεισο δεν αποτελεί εξαίρεση. Για πρώτη φορά ακούγεται δεύτερη κιθάρα, πάντα από τον Μπάμπη Παπαδόπουλο, ο οποίος επεκτείνεται προς έναν θόρυβο που από εδώ και στο εξής γίνεται σήμα-κατατεθέν του. Το ορχηστρικό «Στην τροχιά των χαμένων» με το τρομπόνι, το πιάνο, το κοντραμπάσο και το ακορντεόν σου δίνει για λίγο την αίσθηση ότι βρέθηκες σε άλλο δίσκο, ενώ σε άλλα κομμάτια κυριαρχεί μια θεατρικότητα. Οι πραγματικά καλές στιγμές, βέβαια, δεν προκύπτουν από αυτές τις παρεκκλίσεις, αλλά από την εξέλιξη του αμιγώς ροκ ύφους της μπάντας: («Εδώ», «Στον παράδεισο», «Δώσμου λίγη ακόμα αγάπη», «Τα Κανονικά Παιδιά»).

Στιχουργικά, σε κομμάτια όπως τα παραπάνω, ο Αγγελάκας φιλοσοφεί πάνω στην έννοια της ερωτικής δέσμευσης και των κοινωνικών συμβάσεων, με κύριο μέσο την ειρωνεία. Oι τίτλοι του δεν είναι πάντα πρωτότυποι (το «Τα Κανονικά Παιδιά» παραπέμπει στο “The Ordinary Boys” του Morrissey, το «Κράτα το σώου μαϊμού» φέρνει στο μυαλό το “Yo! Bum Rush the Show” των Public Enemy), ωστόσο οι επιρροές είναι καλά αφομοιωμένες και ο ίδιος έχει πλέον υψώσει το δικό του ανάστημα.

Ενώ λοιπόν οι δύο πρώτοι δίσκοι των Τρύπες ακούγονται ιδανικοί για να συντροφεύσουν τους θαμώνες κάποιου συνοικιακού μπαρ, το Τρύπες στον Παράδεισο περιλαμβάνει κομμάτια που θέλεις να τα πάρεις σπίτι σου.

 1. Δως Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη
 2. Αυτό Που Οι Σκύλοι Βαφτίσαν Αγάπη
 3. Γίνομαι Άντρας
 4. Όλα Τελικά Ξαναγυρνάν Σ' Εμάς
 5. Υπάρχει Η Αγάπη
 6. Στην Τροχιά Των Χαμένων
 7. Εδώ
 8. Στον Παράδεισο
 9. Πώς;
 10. Κράτα Το Σώου Μαϊμού
 11. Τα Κανονικά Παιδιά
 12. Οι Δράκοι Της Γης
 13. Δως Μου Λίγη Ακόμα Αγάπη...

LOGIN