ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Βραχυκύκλωμα
Χρονολογία: 1984
Εταιρεία: LYRA

Βαγγέλης Γερμανός
Βραχυκύκλωμα
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Mε ένα εξώφυλλο που μόνο στα 80’s θα μπορούσε να περάσει, στο Βραχυκύλωμα ο Βαγγέλης Γερμανός συνεχίζει έχοντας στο πλευρό του τη Σημαδούρα, ένα συγκρότημα αποτελούμενο από τους Γιάννη Γιοκαρίνη (hammond), Θεολόγο Στρατηγό (κιθάρα), Ηλία Δουμάνη (ντραμς) και Γιάννη Γρηγορίου (μπάσο). Αντί όμως να εξελιχθεί ως δημιουργός, επαναπαύεται σε ένα παλιοροκάδικο ύφος με στίχους και μουσικές που δεν κομίζουν τίποτα το καινούργιο.

Όχι ότι λείπουν τα καλά τραγούδια: Το αυτοβιογραφικό ομώνυμο είναι μια σύντομη και εύστοχη περίληψη της μέχρι τότε πορείας του, ο «Δραπέτης» διαθέτει όλα τα ωραία στοιχεία μιας 80’s μπαλάντας και το εξαιρετικό «Καφές» αφομοιώνει υπέροχα το “Blackbird” των Beatles. Παρ’ ολ’ αυτά, κανένα από αυτά τα κομμάτια δεν ξεπερνά τον υψηλό πήχη που ο ίδιος ο Γερμανός είχε θέσει με τα Μπαράκια, ενώ ο δίσκος περιλαμβάνει και αρκετές αδιάφορες στιγμές: Η αρχικώς ενδιαφέρουσα ρέγγε της «Ψυχοπλάνας» κουράζει πολύ πριν εξαντλήσει τα πέντε λεπτά διάρκειάς της, το «Μακίρι Τάρι» ακούγεται σαν μια ανέμπνευστη σιδηροπουλική στιγμή και το «Γεια σας παιδιά» παραείναι προχειρογραμμένο.

Έτσι, το Βραχυκύκλωμα προκύπτει απλά ευχάριστο, φανερώνοντας έναν καλλιτέχνη απρόθυμο να εξελιχθεί ουσιαστικά ως δημιουργός.

 1. Περιπλάνηση
 2. Ο Θυρωρός
 3. Βραχυκύκλωμα
 4. Ο Καφές
 5. Η Ψυχοπλάνα
 6. Ο Δραπέτης
 7. Τα Γυάλινα Πανιά
 8. Στρατο-λογία
 9. Το Καναπεδάκι
 10. Μακιρι Ταρι
 11. Ο Παπαγάλος
 12. Γεια Σας Παιδιά

LOGIN