ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

30
ratenow
Welcome To Greece
Χρονολογία: 2009
Εταιρεία: EMI

Μουσική-Στίχοι-Ερμηνεία: Κωστής Μραβέγιας.

Κωστής Μαραβέγιας
Welcome To Greece
Tης Μαρίνας Οικονόμου

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Δύο χρόνια μετά το Maraveyas Ilegál, ο ιθύνων νους του επιτυχημένου αυτού πρότζεκτ φοράει την ίδια κοκκινόμαυρη μπλούζα, κρατάει το ίδιο ακορντεόν και ανεβάζει ρυθμούς, εστιάζοντας λίγο περισσότερο στο ethnic/balkan/world στοιχείο, το οποίο άλλωστε προκύπτει και από τον τίτλο.

Η μπάντα του Μαραβέγια παίζει με αυτοπεποίθηση, μπρίο και μεταδοτικό κέφι. Μέσα από gypsy punk πανηγύρια, πανηγυρικούς ska ρυθμούς και αγγλικά με εσκεμμένα κακή προφορά, τα κομμάτια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα street party. Για όποιον όμως τα ακούσει με διάθεση κριτική και όχι χορευτική, το αποτέλεσμα απογοητεύει. Η επιλογή του Μαραβέγια να γράψει όλα τα κομμάτια μόνος, τον οδηγεί σε κοινότοπες μελωδίες και αφελείς στίχους. Στο πρώτο μισό του άλμπουμ, το «Άσε με να μπω» είναι συμπαθητικό (κι ας θυμίζει υπερβολικά το «Δε ζητάω πολλά»), ενώ ο «Εθισμός» προσφέρει μια αναζωογονητική ανάσα με αργό ρυθμό, εφέ στη φωνή και όμορφο ρεφρέν. Από εκεί και πέρα, ο δίσκος ξοδεύεται σε καταθέσεις που θυμίζουν περισσότερο τζαμαρίσματα παρά τραγούδια, ενώ τα ρομαντικά «λα-λα-λα» του «Κυριακή Εκδορμή!» λίγο πριν το τέλος, δημιουργούν υποψίες self-parody.

Η δημοτικότητα του Μαραβέγια στα τέλη των 00’s αυξάνεται κυρίως μέσα από τα εκρηκτικά του live. Το στοιχείο  της εκρηκτικότητας είναι ευδιάκριτο κι εδώ, ωστόσο όχι αρκετό για να συγκροτήσει έναν αξιόλογο δίσκο.

 1. Welcome To Greece
 2. Ζαρντινιέρα Ιλεγκάλ
 3. Άσε Mε Nα Mπω
 4. Δύο Γυναίκες
 5. Εθισμός
 6. Going Away
 7. Στο Σύνταγμα
 8. Κάτω Απ' Τον Πάτο
 9. Όργιο Στο Υπόγειο
 10. Gypsy Powah
 11. Τρελό Από Χαρά
 12. Κυριακή Εκδρομή
 13. Untitled

LOGIN