ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ως Αρχαίος Άνεμος
Χρονολογία: 1987
Εταιρεία: ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

Στίχοι: Δ. Καρατζάς

Ερμηνεία: Μ. Θεοδωράκης, Σ. Μιχαηλίδου.

Μια δεύτερη εκτέλεση του Ως Αρχαίος Άνεμος δισκογραφήθηκε το 2018, με ερμηνευτές τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ειρήνη Καραγιάννη.

Μίκης Θεοδωράκης
Ως Αρχαίος Άνεμος
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Μέσα στην αδιαφορία των μεγάλων εταιριών (απόρροια χαμηλών πωλήσεων), το 1987 ο Μίκης Θεοδωράκης ιδρύει τη δισκογραφική εταιρία «Ιουλιανός». Στο mini album Ως Αρχαίος Άνεμος, τρίτη κυκλοφορία για το συγκεκριμένο label μέσα σε διάστημα λίγων μηνών, φτιάχνει μια ραψωδία για δύο φωνές και κουιντέτο, σε στίχους Διονύση Καρατζά.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ραψωδίες, οι οποίες παραδοσιακά είναι ευμεγέθη έργα, η συγκεκριμένη διαρκεί λιγότερο από 25 λεπτά. Στο επίκεντρο μπαίνουν τα λόγια, όμως η φωνή του συνθέτη πέφτει κάπως άτσαλα πάνω στη μουσική, την ώρα που η Σοφία Μιχαηλίδου στέκεται απλά αξιοπρεπώς. Από τη στιγμή που οι συνθέσεις προκύπτουν ανολοκλήρωτες και η εμπνευσμένη από τη θάλασσα ποίηση του Καρατζά δεν επιφυλάσσει συγκινήσεις ή εκπλήξεις, απομένει μονάχα μια γλυκιά αύρα που βγαίνει από την καθαρότητα των οργάνων (ιδίως το τσέλο της Ντάνας Χατζηγεωργίου). Μια αύρα ανίκανη, πάντως, να περισώσει αυτό το ήρεμο και «κλειστό» έργο.

(Δεν υπάρχει tracklist).

LOGIN