ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

20
ratenow
Χάδια Και Χαστούκια
Χρονολογία: 1985
Εταιρεία: LYRA

Βαγγέλης Γερμανός
Χάδια Και Χαστούκια
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Αν το Βραχυκύκλωμα παρουσίασε έναν …βραχυκυκλωμένο Βαγγέλη Γερμανό, ανήμπορο να παρουσιάσει κάτι συναρπαστικό και προοδευτικό, το Χάδια και Χαστούκια αλλάζει απλώς το πλαίσιο - και όχι την ουσία. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, παρουσιάζεται ένας άλλης υφής ήχος, βασισμένος σε ηλεκτρονικά drums, funky μπασογραμμές και τη στιβαρή παρουσία του Βασίλη Γκίνου στα πλήκτρα.

Όταν τα τραγούδια είναι καλά, όπως το δυναμικό «Στη σκοτεινή πλευρά του δρόμου» ή τα ευχάριστα «Πού το πας;» και «Ο γιος του ανέμου», ο δίσκος λειτουργεί. Δυστυχώς όμως, τα περισσότερα κομμάτια είναι τόσο απλοϊκά που δεν σε παρακινούν να τα ακούσεις δεύτερη φορά, ενώ στα δύο τελευταία κομμάτια ο ακουστικός ήχος του Γερμανού ψάχνει να βρει τη θέση του χωρίς να υπηρετεί το όραμα του δίσκου. Επιπλέον, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι ένας κιθαρίστας όπως ο Σπύρος Πάζιος και μια τραγουδίστρια όπως η Αφροδίτη Μάνου, που συμμετέχει στα φωνητικά, θα μπορούσαν να είχαν αξιοποιηθεί καλύτερα.

Όλα αυτά βέβαια σταματούν εκεί που σταματάει η φιλοδοξία του Γερμανού. Ο οποίος τολμά μεν στον ήχο και τις ενορχηστρώσεις, αλλά δεν φαίνεται ικανός να καταθέσει κάτι παραπάνω από δέκα «εύκολα» τραγούδια.

  1. Στη Σκοτεινή Πλευρά Του Δρόμου
  2. Σόλωνος Και Σίνα
  3. Η Εκδίκηση Θάναι Δική Μου
  4. Ναι Γιατρέ Μου!
  5. Πού Το Πας;
  6. Στέλλα
  7. Ο Γιος Του Ανέμου
  8. Τραγούδι Για Τους Φίλους
  9. Παντοτινά Δικός Σου
  10. Χόρεψε Μαζί Μου

LOGIN