ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

40
ratenow
Ζεστά Ποτά
Χρονολογία: 1985
Εταιρεία: MINOS

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε ξανά από τον Μετρονόμο το 2015 με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων. Πρόκειται για μια νέα ηχογράφηση η οποία παρουσιάζει μικρές διαφορές, κυρίως σε επίπεδο ήχου.

Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
Ζεστά Ποτά
Του Βύρωνα Κριτζά

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Ευρέως αναγνωρισμένο ως ένα από τα σημαντικότερα εγχώρια άλμπουμ όλων των εποχών, το ντεμπούτο του Χάρη & του Πάνου Κατσιμίχα είναι ο ορισμός ατού που ονομάζουμε «δίσκος αναφοράς». Φωτεινός φάρος για κάθε Έλληνα τραγουδοποιό που ελπίζει σε μια αποδοχή η οποία δεν προϋποθέτει κάποιου είδους έκπτωση.

Το άλμπουμ άρχισε να δημιουργεί θόρυβο μέσα από το «Ρίτα-Ριτάκι», ένα αλάνθαστο, άψογα ηχογραφημένο τραγούδι, που μιλούσε για τον έρωτα με μοντέρνο τρόπο. Υπήρχε όμως και βάθος εδώ: Protest songs για κοινωνικά θέματα που κανένας δεν είχε θίξει τόσο εύστοχα και ωμά («Φάνης», «Για ένα κομμάτι ψωμί»), τραγούδια παρατήρησης («Τις Κυριακές από παιδί τις σιχαινόμουνα»), μελοποιημένη ποίηση σε μοντέρνο καμβά («Υπόγειο»), άψογα ταιριαστές φωνές και μια χαμηλόφωνη τραγουδοποιία με κατακτημένη ωριμότητα. Ακόμη, η προοδευτική ματιά του Γιάννη Σπάθα και του Νίκου Αντύπα στις ενορχηστρώσεις (που δεν περιλαμβάνουν μπάσο), καθώς και η ηχοληψία με επικεφαλής τον Άκη Γκολφίδη, οδηγούν σε ένα καλλιτεχνικό statement το οποίο αγνοεί τις τάσεις της εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί, έστω και για πολλοστή φορά, ότι τα Ζεστά Ποτά κυκλοφόρησαν κατόπιν επιμονής του Μανώλη Ρασούλη (που μπήκε στο παιχνίδι ως παραγωγός), έχοντας απορριφθεί προηγουμένως από όλες τις πρώην μεγάλες εταιρίες…

  1. Παίξε Βραχνή Μου Φυσαρμόνικα
  2. Προσωπικές Οπτασίες
  3. Φάνης
  4. Τις Κυριακές Από Παιδί Τις Σιχαινόμουνα
  5. Μια Βραδιά Στο Λούκι
  6. Ρίτα - Ριτάκι
  7. Για Ένα Κομμάτι Ψωμί
  8. Υπόγειο (ποίηση Ρίτα Μπούμη-Παπά)
  9. Κορίτσια Της Συγνώμης
  10. Γέλα Πουλί Μου

LOGIN