ΟΔΗΓΟΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ

ratenow
Ζωντανή Ηχογράφηση Στην Ιερά Οδό
Χρονολογία: 1997
Εταιρεία: HARVEST/EMI

Κοινός δίσκος με τον Γιώργο Νταλάρα.

Πυξ Λαξ
Ζωντανή Ηχογράφηση Στην Ιερά Οδό
Του Μιχάλη Τσαντίλα

Βαθμολογία SG
Βαθμολογία Χρηστών
Η Βαθμολογία σου

Τον χειμώνα του 1996-’97, ο Γιώργος Νταλάρας και οι Πυξ Λαξ εμφανίζονται μαζί στο κέντρο Ιερά Οδός. Μέρος του ρεπερτορίου εκείνων των παραστάσεων, αποτυπώνεται στο παρόν άλμπουμ.

Στη θεωρία, η σύμπραξη ενός ερμηνευτή με γνωστή επιμονή στις λεπτομέρειες, με ένα συγκρότημα που έχει ως σήμα κατατεθέν του έναν ατημέλητο ήχο, μοιάζει τουλάχιστον ενδιαφέρουσα. Στην πράξη, εντούτοις, δεν προκύπτει αυτό ακριβώς, καθώς τα δύο μέρη δεν μπαίνουν το ένα στα χωράφια του άλλου, παρά μόνο σε λίγες περιπτώσεις, και πάντως χωρίς την ανάληψη καλλιτεχνικών ρίσκων.

Παρά ταύτα, ο δίσκος έχει κάποια όμορφα σημεία. Ο Νταλάρας είναι σε μεγάλη φόρμα και καταθέτει τα ερμηνευτικά διαπιστευτήριά του με τραγούδια είτε της περιόδου εκείνης («Τα Βεγγαλικά Σου Μάτια», «Τι Πάθος»), είτε παλαιότερα. Η ροπή του να δοκιμάσει τα πάντα δεν αποδεικνύεται σε όλες τις περιπτώσεις σύμμαχός του, όμως, όπως στο «Του Έρωτα» των αδερφών Κατσιμίχα, στου οποίου το κλίμα δεν καταφέρνει να μπει με πειστικό τρόπο.

Οι Πυξ Λαξ, από την άλλη, ακούγονται σε σημεία κάπως «απονευρωμένοι», αλλά στις περιπτώσεις που συμπράττουν με τον Νταλάρα ανέρχονται σε υψηλές αποδόσεις. Εδώ υπάρχουν και οι ζωντανές εκδοχές των τριών τραγουδιών που ηχογράφησαν μαζί με τον Νταλάρα και κυκλοφόρησαν ως single την προηγούμενη χρονιά (ανάμεσά τους και το πολύ καλό «Μια Βραδιά Στο Λεβερκούζεν»).

Εν κατακλείδι, το παρόν άλμπουμ είναι αξιοπρεπές, αλλά δεν έχει να προσφέρει κάτι νέο ή διαφορετικό σε σχέση με όσα μπορεί κανείς να βρει στις στουντιακές εκτελέσεις ή σε άλλες ζωντανές ηχογραφήσεις των συντελεστών.

 1. Ένας Κόμπος Η Χαρά Μου
 2. Τα Βεγγαλικά Σου Μάτια
 3. Τι Πάθος
 4. Το Πεπρωμένο
 5. Κάτω Από Γέφυρες
 6. Τα Τσιγάρα
 7. Του Έρωτα
 8. Εσύ Εκεί
 9. Οι Παλιές Αγάπες Πάνε Στον Παράδεισο
 10. Δεν Θα Δακρύσω Πια Για Σένα
 11. Ανόητες Αγάπες
 12. Σκόνη
 13. Μια Βραδιά Στο Λεβερκούζεν
 14. Ζιγκουάλα
 15. Τι Είναι Αυτό Που Μας Ενώνει
 16. Στο ‘Πα Και Στο Ξαναλέω

LOGIN